Turistička ponuda

Otok Hvar među TOP 5 najboljih odredišta u Europi

Ovaj plasman od velike je važnosti za najsunčaniji otok Hrvatske – najbolje plasirana odredišta iz proteklih izbora uživala su cjelokupan turistički rast od otprilike 15%

Otok Hvar među TOP 5 najboljih odredišta u Europi

Nakon što je stotine tisuća putnika iz cijelog svijeta glasalo na European Best Destinations izboru za 2018 – naš prekrasan otok Hvar plasirao se kao 4. najbolje odredište u Europi. Otok Hvar dobio je veliku podršku od lokalne baze, medija, turističkih zajednica i jake Hrvatske turističke zajednice, ali i od svojih stranih gostiju – 66 % glasova za Hvar došlo je iz inostranstva.

>> Otok Hvar: Top 10 znamenitosti koje morate posjetiti

Ovo je bilo 9. izdanje European Best Destinations izbora, i 20 najpopularnijih europskih odredišta izabrano je da sudjeluje u njemu. Natjecanje je trajalo 3 tjedna i skupilo 320,793 glasa iz 162 zemlje. Cjelokupan događaj popraćen je velikom medijskom pažnjom te je već do sada objavljeno preko 400 članaka u kojima se spominjalo 20 odabranih odredišta, a stranica za glasanje podijeljena je na društvenim mrežama preko 30.000 puta.

Ovaj plasman od velike je važnosti za najsunčaniji otok Hrvatske – najbolje plasirana odredišta iz proteklih izbora uživala su cjelokupan turistički rast od otprilike 15%, i više od 10 milijuna spominjanja u medijima.

Tijekom ove godine i do sljedećeg izbora, ljepota i zaista raznolika ponuda otoka Hvara – sa svojim aktivnim turizmom, ugodnim hotelima, čistom prirodom, povijesnim lokacijama, i živopisnim noćnim životom – bit će promoviran prema više od 5,5 milijuna putnika, novinara i profesionalaca u turističkoj industriji kao jedno od najboljih odredišta za 2018.

Ove godine titula najboljeg europskog odredišta otišla je u poljski Wrocław. Okružen kanalima i prošaran s preko 120 mostova koji povezuju 12 prekrasnih otoka, Wrocław je poznat kao i poljska Venecija.

Veselimo se ovoj sezoni na Hvaru – istraživanju mnogih gradića i sela, skrivenih kutaka, prekrasnih plaža, tisuća godina povijesti, ukusnoj lokalnoj hrani i izvrsnom vinu.

Vidimo se na Hvaru!

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.