Događanja

Opens Youth Fair: Sajam turizma za mlade dolazi u Europsku prijestolnicu mladih, Novi Sad

Dana 02. i 03. srpnja Novi Sad će oživjeti bogatim sajamskim i glazbenimm programom sajma turizma za mlade Opens Youth Fair

Opens Youth Fair: Sajam turizma za mlade dolazi u Europsku prijestolnicu mladih, Novi Sad

U godini kada je Novi Sad Europska prijestolnica mladih, 8. po redu sajam turizma za mlade Opens Youth Fair će se održati 02. i 03. srpnja 2019. godine, dva dana uoči svjetski poznatog glazbenog festivala EXIT, kada grad postaje centar mladih iz preko 70 zemalja svijeta.

8. Opens Youth Fair će se održati na dvije lokacije u centru grada, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti i posjetiocima pružiti mogućnost da uživaju u bogatom programu.

Na Trgu slobode raznolik sadržaj će se sastojati od dva dijela: sajmenog i glazbenog. Tijekom ovog jedinog sajma turizma za mlade na otvorenom, na jednom mjestu, predstavit će se turističke organizacije iz Srbije i regije, turističke agencije, manifestacije i festivali, organizacije s programima za mlade. Tako će sudionici imati priliku upoznati se s atrakcijama i zanimljivostima gradova iz zemlje i regije, kao i ponudom drugih izlagača.

Opens Youth Fair: Sajam turizma za mlade dolazi u Europsku prijestolnicu mladih, Novi Sad

Posjetioci će imati mogućnost da provježbaju svoje moždane vijuge u interaktivnim radionicama ili se upoznaju s programima agencija, festivala i asocijacija, te da svoju kreativnost izraze kroz umjetničke radionice i zanimljive igre ili da uvježbaju plesne korake uz brojne plesne klubove. Nakon obilaska sajamskog dijela zabava se nastavlja u OPENS zoni. U Katoličkoj porti će Noćni bazar prikazati ponudu brojnih, kreativnih dizajnera i umjetnika.

Obje večeri su rezervirane za nezaboravne partyje uz svirku domaćih i regionalnih glazbenih zvijezda.

Opens Youth Fair: Sajam turizma za mlade dolazi u Europsku prijestolnicu mladih, Novi Sad

Novost ove godine je da će prvi put Opens Youth Fair imati prijatelja sajma. Turistička organizacija Njemačke, kao prijatelj sajma, će ovom prilikom kroz interakciju i VR naočale posjetiocima sajma približiti što sve ova zemlja nudi. Omogućit će posjetiocima da sudjeluju u kvizu znanja i osvoje poklone. Zanimljivu ponudu će predstaviti i Nižnji Novgorod, grad pobratim Novog Sada.

Pored titule Europske prijestolnice mladih, koju grad nosi ove godine, Novi Sad se može pohvaliti još jednom prestižnom titulom - Europske prijestolnice kulture za 2021. godinu i u čast ove titule Fondacija „Novi Sad 2021“ će otvoriti vrata novog ureda na Trgu slobode gdje će posjetioce čekati zanimljiv program.

Detaljan program Vas uskoro očekuje na www.youth-fair.com

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.