Događanja

Održan prvi dan 4. CIHT konferencije u Crikvenici

U govorima se, među ostalim, istaknuo veliki potencijal zdravstvenog turizma u Hrvatskoj općenito, s naglaskom na Kvarner i crikveničku rivijeru, a govorilo se i o važnosti konstantnog ulaganja u kvalitetu

Održan prvi dan 4. CIHT konferencije u Crikvenici
U tijeku je četvrta po redu CIHT (Crikvenica International Health Tourism) konferencija u Crikvenici, čiji je podnaslov Health, tourism, business. Svečano je otvorenje počelo u četvrtak, 17. studenoga u jutarnjim satima u Hotelu Omorika u Crikvenici. Prvi je dan konferencije okupio stotinjak sudionika.
 
Na početku konferencije pozdravnim govorom se prisutnima u ime organizatora obratila Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice te suorganizatori - Damir Lončarić, ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica i Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.
 
Veliki potencijal zdravstvenog turizma
 
Potom su govore redom održali predstavnici pokrovitelja konferencije: direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, iz Hrvatske turističke zajednice Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponude, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, iz Ministarstva zdravstva Branko Matošević, koordinator za zdravstvene usluge u turizmu te iz Ministarstva turizma Vesna Rajković, načelnica Sektora za razvoj poduzetništva u turizmu, održivi razvoj i posebne oblike turizma.
 
U govorima se, među ostalim, istaknuo veliki potencijal zdravstvenog turizma u Hrvatskoj općenito, s naglaskom na Kvarner i crikveničku rivijeru, a govorilo se i o važnosti konstantnog ulaganja u kvalitetu te vrijednosti efikasne institucionalne i vaninstitucionalne suradnje. Nekoliko je puta izrečena pohvala organizatoru i suorganizatorima te samoj konferenciji, koja sve više dobiva na značaju i jača u kvalitativnom i kvantitativnom pogledu.
 
Održan prvi dan 4. CIHT konferencije u Crikvenici
 
Čvrsta povezanost medicine i gospodarstva
 
Zanimljiva i dinamična izlaganja predavača iz Hrvatske, Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Poljske i Slovenije sudionicima su dala nove informacije i unaprijedila njihova postojeća znanja te ponudila odgovore na razna pitanja. Tako se, među ostalim, tijekom konferencije više puta istaknula važnost kvalitete, komunikacije i ljudskih potencijala, koji predstavljaju ključ uspjeha u poslovnom svijetu. Podsjetilo se i na čvrstu povezanost medicine i gospodarstva te nužnost kvalitetne suradnje, koordinacije, umrežavanja i praćenja aktualnih trendova. 
 
Koliko treba uložiti u kvalitetu da bi poslovanje bilo uspješnije? Kako što bolje iskoristiti prednosti online oglašavanja u zdravstvenom turizmu? Kakav je zdravstveni sustav u SAD-u i koji su izazovi njihovih poslodavaca? Kojim se nemedicinskim mjerama može olakšati i unaprijediti boravak pacijenata u bolnici i koja je uloga specijalnih bolnica u zdravstvenom turizmu? Recept za neuspjeh počiva u tome da ne treba pokušati ugoditi svima, a brend smo, prije svega, mi sami. Sve se prethodno navedeno, uz još mnogo zanimljivih činjenica i informacija, moglo čuti tijekom predavanja na ovogodišnjemu CIHT-u. 
 
Petak, 18. studenoga, rezerviran je za poslovnu radionicu, koja će se održavati u jutarnjim satima u Hotelu Omorika u Crikvenici. Nakon radionice, u 12 sati se kreće u obilazak članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.
 
Više informacija potražite na službenoj internetskoj stranici konferencije i Facebook stranici.
 
Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: Thalassotherapia Crikvenica i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera. 
Pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Kvarnera. 
Sponzori: zlatni – Hrvatska turistička zajednica i Jadran d.d. Crikvenica, srebrni – Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera i Učilište Ambitio te brončani - Mylan EPD i GCR - Global Clinic Rating.
Medijski pokrovitelji: Novi list i Nativa Media j.d.o.o. (4 Seasons Croatia, Naturala.hr).

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.