Zdravstveni turizam

Novi osmijeh već je tu - uz humanitarni dentalni makeover Poliklinike Bagatin

Humanitarni makeover projekti idealan su način za unaprjeđenje izgleda i odličan način da se napravi pozitivna promjena u životu, u čemu svesrdno sudjeluju stručnjaci Poliklinike Bagatin

Novi osmijeh već je tu - uz humanitarni dentalni makeover Poliklinike Bagatin

Cilj projekta humanitarnog dentalnog makeovera je promijeniti život kandidata na bolje. Humanitarni rad Poliklinike Bagatin omogućava običnim ljudima s različitim životnim stilovima iz različitih regija Hrvatske da poboljšaju izgled svojih zuba, a samim time i cjelokupni izgled, te dožive pozitivnu promjenu u životu. Odnosno, cilj je omogućiti im novi, svježi početak!

Dentalni tim Poliklinike Bagatin, pod vodstvom dr. med. dent. Mirne Munitić, specijalistice stomatološke protetike, vrhunski su stručnjaci u svojim područjima rada. Znanjem i iskustvom do sada su kroz humanitarne makeover projekte, koje provode u vlastitoj organizaciji, te beauty makeovere, koje rade u organizaciji s televizijskom kućom Nova TV, promijenili živote nekoliko desetaka kandidata. Kontinuirano rade na pružanju najbolje moguće usluge svim svojim klijentima i konstantno rade na poboljšanju svojih vještina i sposobnosti.

Novi osmijeh već je tu - uz humanitarni dentalni makeover Poliklinike Bagatin

Keramičke krunice za novi izgled

Cilj moderne stomatologije je očuvati funkcionalnost, estetiku, govor i, ono najvažnije, zdravlje individualaca kojima nedostaje jedan ili više zubi. Nažalost, postoji puno razloga zbog kojih dolazi do ovog, kako estetskog, tako i velikog zdravstvenog problema, poput parodontoloških bolesti, karijesa, oštećenja zuba uslijed neke veće traume ili pak loše dentalne higijene.

Novi osmijeh već je tu - uz humanitarni dentalni makeover Poliklinike Bagatin

>> Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

Moderna stomatologija

Naš fizički izgled utječe na naše raspoloženje, na samopouzdanje, zadovoljstvo i na društveni život. 28-godišnji Ivan Potočki upravo se s time borio pola svoga života. Prilikom nezgode još u školskim danima ostao je bez nekoliko gornjih zuba, a dva glavna prednja su mu pukla. Izbjegavanje vlastitog osmijeha i tuđih pogleda postali su mu svakodnevica, a na promjenu se odlučio zbog dvoje male djece kojima želi biti uzor i inspiracija. U Poliklinici Bagatin prepoznali su njegovu dugogodišnju borbu i odlučili mu, kroz projekt humanitarnog makeovera, darovati novi početak i novi osmijeh.

Novi osmijeh već je tu - uz humanitarni dentalni makeover Poliklinike Bagatin

Prvi korak bila je izrada simulacije savršenog osmjeha s Planmeca Romexis Smile Design sustavom, koji omogućava precizno oblikovanje svakog pojedinog zuba i prilagođavanje odnosa zubi i zubnog mesa. Slijedi dijagnostika - snimanje zubi 3D ortopanom koji pruža detaljan uvid u oralno zdravlje, na temelju čega je specijalistica stomatološke protetike, dr. med. dent. Mirna Munitić, odredila optimalnu, u potpunosti individualiziranu terapiju.

>> Dr. Josip Lovrić: Riješite se hrkanja bezbolnim laserskim zahvatom

Zlatni standard u dentalnoj protetici

Idealno rješenje za Ivanov novi osmijeh koji je dobio u Poliklinici Bagatin su keramičke krunice. - Keramičke krunice, poznate i kao porculanske krunice, najčešće su protetsko rješenje u slučaju funkcionalnog ili estetskog oštećenja zuba. Odlično imitiraju boju zuba, a sama krunica štiti zub od daljnjeg oštećenja te sprječava njegovo daljnje propadanje - poručuje doktorica Munitić. Danas su se krunice nametnule kao zlatni standard u dentalnoj protetici zbog niza pozitivnih svojstava i karakteristika koje ostali materijali nemaju.

Novi osmijeh već je tu - uz humanitarni dentalni makeover Poliklinike Bagatin

- Pomoću CAD CAM tehnologije koja se upotrebljava za preciznu izradu protetskih nadomjestaka, napravljena je potpuna rekonstrukcija zubi. Nakon ugradnje jednog implantata te potrebnog endodontskog liječenja, većinu oštećenih zubi nadomjestili smo sa 17 keramičkih krunica. Na taj smo način gospodinu Ivanu vratili ujednačen, zdrav i lijep osmijeh - uz što je doktorica Munitić još naglasila kako se krunice odlikuju velikom čvrstoćom, podnose visoke temperaturne promjene, otporne su na kemijske utjecaje i koroziju te, ono najvažnije, biokompatibilne su što znači da ne uzrokuju alergije.

Novi osmijeh, novo samopouzdanje, nova osoba, novi tata!

www.poliklinikabagatin.hr

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.