Vijesti

News Flash: Da je dobre hrane i dobrog zdravlja…

Vrhunski pršuti, festival vina i maslinova ulja, a potom balans uz aktivan stil života i opuštanje u inovativnom spa hotelu – zvuči dobro, zar ne?

News Flash: Da je dobre hrane i dobrog zdravlja…

Da se u Hrvatskoj proizvodi vrhunski pršut, više nije tajna – pokazali su to i Dani hrvatskog pršuta koji su još jednom potvrdili iznimnu kvalitetu domaćih proizvođača. Poslastica se sprema i u Jelsi, gdje se od 23. do 26. svibnja ove godine održava prvi Wine, olive & heritage festival. Kako kulinarskim guštima valja pronaći i protutežu, nije naodmet voditi računa i o zdravim navikama – za to se pobrinula prva utrka Falkensteiner Run Punat, koja je oduševila i rekreativce i profesionalne sportaše, a u istom tonu nastavljaju i Terme Tuhelj, nedavno nagrađene kao inovativni spa hotel, i Poliklinika Aviva, koja o zdravlju skrbi punih 40 godina.
 
Terme Tuhelj dobile certifikat za inovativni spa hotel


Terme Tuhelj bile su domaćin 24. kongresa ESPA-a (European Spas Association),  krovne europske organizacije koja okuplja vodeće spa i medicinske udruge, klastere i centre iz 21 europske zemlje. Na svečanoj dodjeli ESPA inovativnih nagrada Terme Tuhelj dobile su posebnu nagradu žirija - certifikat za inovativni spa hotel. - Nova nagrada dodatni je poticaj i obveza da nastavimo s inovativnim pristupom i ulaganjima. Jedinstveni Art&Spa koncept te naši najveći aduti – termalna voda i ljekovito blato, sastavni su dio tretmana u wellness centru, a inovativni pristupi zdravlju kroz selfness filozofiju pozicionirali su nas kao jednu od najatraktivnijih destinacija termalnog i wellness turizma - ističe Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj.

News Flash: Da je dobre hrane i dobrog zdravlja…

Poliklinika Aviva slavi 40. rođendan


Poliklinika Aviva, začetnica privatne polikliničke prakse u Hrvatskoj i jedan od prepoznatljivih simbola zdravstva, jučer je na prigodnom druženju proslavila 40 godina postojanja i djelovanja. Događanju su, uz zaposlenike Poliklinike, prisustvovali partneri, dobavljači i klijenti, kao i brojni liječnici iz privatnog i javnog zdravstva, akademici, primarijusi, docenti i profesori. Uz proslavu 40 godina duge tradicije i osvrt na buduće planove, druženje je obilježila i dodjela zahvalnica i priznanja djelatnicima za izniman i dugogodišnji doprinos radu Poliklinike, pa su tako zahvalnice dobile 4 djelatnice koje su u Poliklinici od njenih početaka, dok je bivšem ravnatelju Poliklinike mr.sc. Damiru Jurinoviću, dr. med., koji je bio na njenom čelu iznimne 32 godine, uručeno priznanje za osobit doprinos u vođenju i razvoju poliklinike.

News Flash: Da je dobre hrane i dobrog zdravlja…

Prvi Wine, olive & heritage festival u Jelsi na Hvaru

Wine, olive & heritage festival 2019. održava se po prvi puta u Jelsi na otoku Hvaru od 23. do 26. svibnja ove godine. To je manifestacija koja će tijekom četiri dana uz domaće i strane sudionike promovirati kulturu otoka Hvara na više razina, a u prvom je planu  promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara u suradnji s gostima festivala. Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“ koja baštini „skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora  i stabilnog ekološkog sustava“. Sve novosti pratite na Facebook stranici događanja.

News Flash: Da je dobre hrane i dobrog zdravlja…

Foto: Julio Frangen

Drniški pršut šampion petih Dana hrvatskog pršuta

Drniški pršut Drniških delicija Maran s osvojenih 95,38 bodova apsolutni je pobjednik petih Dana hrvatskog pršuta. Na ocjenjivanje je pristiglo deset uzoraka među kojima su zastupljeni svi certificirani hrvatski pršuti. Da je riječ o proizvodima iznimne kvalitete govori i činjenica da su pristigli uzorci osvojili zlatna odličja, a raspon bodova bio je od  87,75 do 95,38. Od deset pršuta jedan šampion i devet zlatnih – potvrda je to iznimne kvalitete domaćih proizvođača koji su u pet godina na razini Europske unije uspjeli zaštiti sva četiri hrvatska pršuta – krčki, istarski, drniški i dalmatinski.

News Flash: Da je dobre hrane i dobrog zdravlja…

Foto: Tomislav Smoljanović

Prva utrka Falkensteiner Run Punat oduševila natjecatelje

Utrke na sto i tristo metara za djecu, dvije glavne utrke od 5 i 10 kilometara i obiteljska štafeta za sve članove obitelji – u subotu nije nedostajalo adrenalina na utrci Falkensteiner Run Punat 2019., u organizaciji prvog Run Friendly hotela na Jadranu, Falkensteiner hotela Park Punat, Turističke zajednice Punta i projekta Run Croatia. Među stotinjak trkača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Poljske bili su i olimpijska maratonka Mateja Matošević, koja je osvojila prvo mjesto u utrci na 5 kilometara i sportaš i fitnes trener Mario Valentić, koji je u istoj utrci, u svojoj kategoriji, bio peti.

News Flash: Da je dobre hrane i dobrog zdravlja…

Foto: Borna Subota/EXE produkcija i Molten Studio


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.