Vijesti

National Geographic Traveler: Via Dinarica među najboljim svjetskim destinacijama

Via Dinarica, mega-planinarska i pješačka staza koja povezuje prirodne i kulturne znamenitosti u Dinaridima priznata je kao velika razvojna mogućnost

National Geographic Traveler: Via Dinarica među najboljim svjetskim destinacijama
Poseban gost trećega Foruma obiteljskog smještaja bio je Tim Clancy, stručnjak za održivi razvoj, pokretač projekta Via Dinarica, koji se odnosi na turističke staze koje povezuju sedam država kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi: od Slovenije do sjeverne Albanije. Srce ove staze je u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori, navodi se na internetskom portalu Hrvatske gospodarske komore.
 
Tim je autor brojnih turističkih vodiča među kojima su i Bradt Travel Guide za Bosnu i Hercegovinu, gradski vodič Thomas Cook za Tiranu i Sarajevo te regionalni vodiči za Crnu Goru, Srbiju i BiH. Trenutno radi kao slobodni pisac i konzultant za UNDP, EU, USAID i lokalnu samoupravu u BiH. Timova strast i polje djelovanja jesu razvoj zajednica i promocija ruralnih područja.
 
Prestižni National Geographic Traveler uvrstio je ovu stazu u najbolje svjetske destinacije za 2017. godinu. Via Dinarica, mega-planinarska i pješačka staza koja povezuje prirodne i kulturne znamenitosti u Dinaridima, time je priznata kao velika razvojna mogućnost, prije svega za Bosnu i Hercegovinu.
 
Ova je vijest objavljena na portalu National Geographic, a cjelovit članak bit će dostupan na kioscima širom svijeta, krajem studenoga, u posebnom izdanju Nat-Geo Traveler Best of the World.
 
Više o projektu Via Dinarica pročitajte na viadinarica.com/bs/.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.