Vijesti

IMTJ Medical Travel Summit u Opatiji: Prilika za brendiranje Hrvatske kao destinacije zdravlja

IMTJ Medical Travel Summit održat će se od 24. do 27. travnja 2017. godine u Hotelu Milenij, Opatija

IMTJ Medical Travel Summit u Opatiji: Prilika za brendiranje Hrvatske kao destinacije zdravlja

Dana 16.03. s početkom u 12 sati u Kongresnom parku opatijskog Grand hotela 4 opatijska cvijeta održana je tiskovna konferencija na kojoj je najavljen IMTJ Medical Travel Summit 2017. koji će se od 24. do 27. travnja održavati u Opatiji. Govornici na konferenciji bili su doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med., predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, Keith Pollard, CEO International Medical Travel Journala (Velika Britanija) te Alfred Franković, menadžer Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

- Cilj je putem IMTJ Medical Travel Summita brendirati Kvarner, ali i Republiku Hrvatsku kao destinaciju zdravlja. Značajno je da se Summit organizira u 2017. godini u kojoj su planirana značajna sredstva za razvoj i promociju zdravstvenog turizma. Istaknuo bih veliku podršku Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice te regionalne i lokalne uprave i samouprave, uključujući i lokalne turističke zajednice. Osim teorijskog dijela, biti će organizirani i B2B sastanci te obilazak zdravstvenih ustanova na Kvarneru s ciljem što bolje promocije usluga u zdravstvenom turizmu. Posebice bih istaknuo Buy Croatia radionicu koju ćemo organizirati u suradnji s HTZ-om - istaknuo je dr. Vladimir Mozetič.

- Iako je Hrvatska tek nedavno izašla na svjetsko tržište kao destinacija zdravlja, njezin najveći izvozni proizvod upravo je turizam. Zdravstveni turizam skriveni je potencijal kojeg Hrvatska još nije u potpunosti iskoristila. Pravi primjer je Španjolska čije zdravstvene ustanove velike prihode ostvaruju upravo od turista pristiglih iz Velike Britanije, Njemačke i Skandinavije. Neki od ključnih razloga zdravstvenih putovanja Britanaca nisu zahtjevne operacije, već estetska kirurgija, dentalna medicina te potpomognuta oplodnja, a odlučuju se za destinacije poput Španjolske, Belgije, Češke, Poljske i Turske. Britanci vole putovati u Hrvatsku kao turisti, ali još uvijek nisu prepoznali kvalitetu zdravstvene usluge, stoga je ovo savršena destinacija za održavanje Summita kojim će se podići svijest o onome što Opatija, Kvarner i Hrvatska imaju za ponuditi u zdravstvenom turizmu - izjavio je Keith Pollard.

O Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera


Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera okuplja 29 članica iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga. Klaster je usmjeren ka osnaživanju i razvoju zdravstvenog turizma Kvarnera u skladu sa strateškim dokumentima koji ovu turističku destinaciju definiraju kao “destinaciju zdravlja“.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera prošlogodišnji je dobitnik prestižne nagrade u kategoriji „Zdravstveni i medicinsko-turistički klaster godine“ uručene 24. svibnja 2016. godine na svečanosti u Madridu tijekom održavanja International Medical Travel Journal Summit-a. Odluku o najboljem klasteru donio je neovisni međunarodni žiri.

IMTJ Medical Travel Summit 2017. u Opatiji

Organizator IMTJ Medical Travel Summita je tvrtka Intuition Communication iz Velike Britanije. Navedeni Summit koji će se od 24. do 27. travnja održavati u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta bit će od velikog značaja za hrvatsko gospodarstvo, a posebice za tvrtke i djelatnike iz područja turizma i zdravstva jer se očekuje dolazak više od 350 predstavnika najvećih svjetskih institucija iz industrija zdravlja i turizma iz više od 45 zemalja svijeta s kojima će naše tvrtke moći dogovoriti suradnju te privući klijente iz inozemstva.

Summit se do sada održavao u Dubaiju, Londonu i Madridu te se Opatija time svrstava uz bok vodećih destinacija svijeta. Važnost i potencijal zdravstvenog turizma prepoznat je i u Razvojnoj strategiji Primorsko-goranske županije do 2020. godine, a organizacija ovakvog događaja uvelike doprinosi očekivanim rezultatima. Razvoj zdravstvenog turizma doprinijet će poslovanju turističkih poduzeća tijekom cijele godine, posebice u pred i post sezoni.

Statistički gledano, Summit posjećuje 78% sudionika iz Europe, 10% iz Azije, 6% iz Srednjeg istoka i sjeverne Afrike, 4% iz sjeverne Amerike te 2% iz ostalih zemalja. 46% sudionika dolaze kao predstavnici bolnica i klinika, a od ostalih djelatnosti summit okuplja 11% zdravstveno-turističkih facilitatora, 9% predstavnika obrazovnih institucija, po 6% marketinških stručnjaka, predstavnika javnih vlasti te predstavnika pružatelja srodnih zdravstvenih usluga. Ostali sudionici dolaze iz turističkih zajednica, osiguravajućih kuća te medijskih kuća.

www.summit.imtj.com

IMTJ Medical Travel Summit u Opatiji: Prilika za brendiranje Hrvatske kao destinacije zdravlja


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.