Zdravstveni turizam

Naftalan – jedinstveno lječilište u Europi

Osobama koji boluju od psorijaze, neurodermitisa ili upalnih reumatskih bolesti terapija natftalanom značajno poboljšava kvalitetu života

Naftalan – jedinstveno lječilište u Europi
Naftalan, lječilište udaljeno samo 30-ak kilometara od Zračne luke Zagreb, specijalizirano je u liječenju kožnih bolesti, posebno psorijaze i neurodermitisa, ali i upalnih procesa u zglobovima, poput reumatoidnog i psorijatičkog artritisa te u rehabilitaciji nakon ortopedskih operativnih zahvata te zalječenju opeklina. Ova ljekovita oaza, smještena u pitoresknom gradiću Ivanić-Gradu u Hrvatskoj, privlači sve veći broj posjetitelja iz Rusije i drugih zemalja, zbog ljekovitosti naftalana i slane termalne vode. Naftalan, zemno mineralno ulje, jedan je od tih dragocjenih prirodnih ljekovitih činitelja koji ima pozitivne učinke u sprečavanju i liječenju već nastalih bolesti i oštećenja. Osobama koje boluju od psorijaze, neurodermitisa ili upalnih reumatskih bolesti naftalanska terapija značajno poboljšava kvalitetu života.
 
Naftalan – jedinstveno lječilište u Europi
 
Jedinstveni u svijetu
 
Lječilište Naftalan je jedinstveno upravo po korištenju ljekovitog ulja, naftalana, kojeg medicinski stručnjaci već 27 godina uspješno primjenjuju u liječenju navedenih oboljenja, što predstavlja zdravstveni fenomenom i u svjetskim razmjerima. Naftalan je zdravlje iz samog srca zemlje, a njegovo nalazište nedaleko od Ivanić-Grada, uz ono u Azerbajdžanu, jedino je u svijetu.
 
U 14-dnevnom programu pacijenti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, nakon pregleda i dogovora s liječnikom, upućuju se na 8 do 10 terapija dnevno. U liječenju se koriste i neki specifični i jedinstveni postupci - kupke u kadama s ljekovitim uljem; naftalan, iontoforeza s naftalanom, mastikoterapija (ljekovita kombinacija naftalana, parafina i kamfora), ultrazvuk s naftalanom te fototerapijom. Na raspolaganju je i bazen sa slanom termalnom vodom, koji se zbog sličnosti s morskom vodom koristi i u terapeutske svrhe.
 
Naftalan – jedinstveno lječilište u Europi
 
Tisućljetna tradicija
 
Uz lječilišni program moguće je koristiti spa i wellness rekreaciju u  suvremeno opremljenom wellness centru koji gostima nudi bazen sa slanom termalnom vodom, saune, whirlpool, ručnu i podvodnu masažu, te razne usluge iz kozmetologije poput koje obavljaju liječnici dermatolozi. 
 
Prirodni  ljekoviti činitelji već se tisućama godina koriste u liječenju različitih oboljenja, a u današnjoj medicini upravo kombinacija suvremenih metoda liječenja primjenom fizikalne terapije i prirodnih ljekovitih činitelja daje najbolje rezultate u liječenju mnogih bolesti. 
 
Uz sve posebnosti i blagodati naftalanske terapije, vrhunski medicinski stručnjaci te brojne terapije i medicinski ili wellness programi razlog su povjerenja i zadovoljstva brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.