Wellness

Mezoterapija - bezbolno i brzinsko pomlađivanje

Injiciranjem aktivnih sastojaka u u gornje dijelove kože, omogućuje se njihov prelazak u dublje dijelove kože gdje djeluju na produkciju elastina i kolagena, istovremeno pomlađujući kožu i brišući bore

Mezoterapija - bezbolno i brzinsko pomlađivanje

Kada je mezoterapiju, kao tretman, prvi puta pedesetih godina prošloga stoljeća opisao dr. Pistor, nije vjerojatno niti slutio da će ovi terapijski zahvati postati omiljeni u estetskoj medicini. No, o čemu se točno radi? Mezoterapija podrazumijeva injiciranje aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline te minerala, vitamina i antioksidansa - u gornje dijelove kože. Nakon što se apliciraju, ovi sastojci prelaze u dublje dijelove kože gdje djeluju regeneracijski, potičući fibroblaste na lučenje kolagena i elastina.

Na taj način, ovi aktivni sastojci, potiču regeneracijske procese i stanje kože se uvelike popravlja, a bore se brišu. U ove svrhe se često koriste i takozvani "mezoterapijski kokteli" koji ujedinjuju više aktivnih sastojaka, stimuliraju kožu na produkciju kolagena i elastina i pružaju joj optimalnu hidrataciju i otpornost na stres. 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.