Vijesti

Restoran Monte i službeno dobio svoju Michelinovu zvjezdicu

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja

Restoran Monte i službeno dobio svoju Michelinovu zvjezdicu

Roberto Mancuso, predsjednik uprave METRO-a, globalnog partnera Michelinovog vodiča, u četvrtak 3. kolovoza uručio je Michelinovu zvjezdicu Danijelu Đekiću, vlasniku i chefu restorana Monte - prvog hrvatskog restorana koji je zaslužio jedno od najprestižnijih priznanja u svijetu kulinarstva.

Uz restoran Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije - Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola - ušlo je u selekciju Michelinovog gastro vodiča za 2017. godinu te im je u METRO u kolovozu uručio plakete, takozvane Michelinove tanjure.

- Snagu i potencijal istarske gastronomije METRO je prepoznao 2014. godine kada smo otvorili prvi veleprodajni centar u Istri prilagođen hotelima, restoranima i ugostiteljima. Suradnju s Michelinovim vodičem METRO je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta - izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Više od trećine kupaca METRO-a u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s Michelinovom preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s Michelinovim vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or METRO koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude.

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, Michelinovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, Michelinov vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa Michelinovog vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.