Zdravstveni turizam AZ

Magdalena - klinika za kardiovaskularne bolesti

Djelatnosti koje klinika Magdalena obuhvaća su prevencija, kompletna neinvazivna i invazivna dijagnostika te perkutano i kirurško liječenje kardiovaskularnih bolesti

Magdalena - klinika za kardiovaskularne bolesti

Magdalena - klinika za kardiovaskularne bolesti svoju je djelatnost usmjerila na pojavnost i posljedice kardiovaskularnih bolesti u društvu kroz sustavno unapređenje preventivnih, dijagnostičkih i terapijskih postupaka te kontinuiranu edukaciju medicinskih radnika i znanstvena istraživanja.

Osnovana je 16. rujna 1996. godine, a počinje s radom u kolovozu 1997. Smještena je u idiličnom krajoliku Hrvatskog Zagorja u Krapinskim Toplicama, samo 46 kilometara udaljenim od Zagreba, koje su od doba Rimljana poznate kao Aqua vivae.

Magdalena - klinika za kardiovaskularne bolesti

Bolnica Magdalena proteže se na preko 5000 kvadratnih metara prostora, gdje su smještene dvije angio sale, dvije kardiokirurške sale, jedinica intenzivnog liječenja s 14 kreveta te odjeli kardiologije i kardiokirurgije s 80 kreveta. Od 2000. godine u bolnici Magdalena djeluje Pozivni centar za telemedicinu koji radi 24 sata dnevno cijele godine, a organiziran je za vanbolničko praćenje kardioloških bolesnika.

Magdalena - klinika za kardiovaskularne bolesti

Od 2009. godine u središtu Zagreba djeluje Magdalena Poslovna jedinica gdje se obavlja kompletna neinvazivna dijagnostika i liječenje kardiovaskularnih bolesti, čime je povećana dostupnost usluga klinike Magdalene.

Djelatnosti koje klinika Magdalena obuhvaća su prevencija, kompletna neinvazivna i invazivna dijagnostika te perkutano i kirurško liječenje kardiovaskularnih bolesti. Godišnje se u Magdaleni obavi više od 4 300 hospitalizacija, 10000 ambulantnih kardioloških i kardiokirurških pregleda, ultrazvučnih pregleda i kontrola elektrostimulatora srca, 3 500 perkutanih dijagnostičkih i intervencijskih zahvata te više od 540 kardiokirurških i vaskularnih operacija.

Magdalena - klinika za kardiovaskularne bolesti

Osnovne odlike Magdalene su sveobuhvatnost u liječenju kardiovaskularnih bolesti, veliki broj godišnjih dijagnostičkih i terapijskih postupaka uz minimalan broj komplikacija, skraćeno trajanje hospitalizacije zbog dobre organizacije, uvođenje novih medicinskih tehnologija u svakodnevnu praksu te stalna kontrola kvalitete što je potvrđeno ISO standardom.

Magdalena - klinika za kardiovaskularne bolesti
 

PROČITAJ OVO:

>> Klinika Magdalena – vodeći regionalni centar za kardiovaskularne bolesti

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.