Turistička ponuda

Lošinjski polumaraton – spoj atraktivne rute i neponovljive klime otoka vitalnosti

Sedmo izdanje cijenjenog Lošinjskog polumaratona ove se godine održava 30. rujna

Lošinjski polumaraton – spoj atraktivne rute i neponovljive klime otoka vitalnosti

Lošinj je još od 1892. godine poznat kao savršeno mjesto za postizanje ravnoteže tijela i duha - davno uočeno blagotvorno djelovanje mora, sunca i bilja na zdravlje ljudi na Lošinju kontinuirano nastavlja privlačiti veliki broj gostiju koji svoj odmor žele provesti u skladu s prirodom. Danas je Lošinj top turistička destinacija u kojoj gost svakog profila može zadovoljiti svoje specifične potrebe - od obiteljskog i aktivnog odmora do luksuznog odmora ocijenjenog s 5 zvjezdica.

>> Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Zaljubljenicima u aktivni odmor ovdje ne manjka aktivnosti - tijekom čitave godine mogu uživati u korištenju 280 km uređenih staza, bilo da preferiraju šetanje, trčanje ili bicikliranje. Sportska događanja samo su dio bogate zdravstvene i sportske ponude otoka Lošinja koja iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja, među kojima valja izdvojiti brdsko-biciklističku utrku 4 Islands MTB Stage Race, ekstremnu spust utrku World Cup - Downhill Lošinj 2018 te Cres & Lošinj Trail Weekend.

Među perjanice lošinjskih sportskih događanja ubraja se i Lošinjski polumaraton, čije se sedmo izdanje ove godine održava 30. rujna. Pod pokroviteljstvom grada Malog Lošinja, TZ Mali Lošinj i Jadranke d.d., u organizaciji AK Lošinj, u sklopu polumaratona održavaju se još dvije utrke, Jadranka kup na 10 km i utrka građana na 5 km, koja je ujedno i humanitarnog karaktera.

Lošinjski polumaraton – spoj atraktivne rute i neponovljive klime otoka vitalnosti

Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT, a ima i međunarodni certifikat AIMS-a te je uvrštena u njihov kalendar za 2017. godinu. Zahvaljujući uspješnoj organizaciji dosadašnjih izdanja utrke, Lošinjski se polumaraton može uvrstiti među svjetske top destinacije cestovnog trčanja. A razlozi se kriju ne samo u povoljnim klimatskim uvjetima već i atraktivnoj stazi koja se, od starta u centru Velog Lošinja, proteže duž jedinstvenih ljepota otoka vitalnosti, kao što su prekrasna uvala Čikat i Sunčana uvala.

Lošinjski polumaraton – spoj atraktivne rute i neponovljive klime otoka vitalnosti

>> Lošinj top 10: Deset atrakcija koje ne smijete propustiti

Polumaraton je iz tehničkih razloga ograničen na 500 natjecatelja, a svi koji se ne uspiju prijaviti, mogu odmjeriti snage na Jadranka kupu ili utrci građana. Uz novčane nagrade, među privlačne razloge za sudjelovanje svakako se ubraja i vikend smještaj za dvije osobe u jednom od hotela Jadranke – Lošinj Hotels&Villas u predsezoni ili posezoni. Bonus dolazi i uz obaranje rekorda staze koji trenutno iznosi 1:04:53 (Julius Lagat Kiprono, KEN), odnosno 1:16:38 (Christine Moraa Oigo, KEN).

Lošinjski polumaraton – spoj atraktivne rute i neponovljive klime otoka vitalnosti

Kao privlačna destinacija zdravstvenog i sportskog turizma, otok Lošinj omiljen je izbor sve većeg broja entuzijasta i zaljubljenika u aktivan odmor. Jedinstveni klimatski uvjeti, prirodna aromaterapija, mediteranski krajolik, čitava mreža šetnica te bogatstvo sportskih i zdravstvenih sadržaja samo su neki od razloga zašto se brojni gosti uvijek iznova vraćaju na otok vitalnosti.

Više informacija potraži na www.visitlosinj.hr
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.