Turistička ponuda

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Dugogodišnje ulaganje i rad više generacija omogućio je da Lošinj postane destinacija koja omogućuje zdrav odmor i prirodan oporavak uz holistički pristup zdravlju

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Danas je Lošinj top turistička destinacija u kojoj gost svakog profila može zadovoljiti svoje specifične potrebe - od obiteljskog i aktivnog odmora do luksuznog odmora ocijenjenog s 5 zvjezdica. Lošinj je još od 1892. godine poznat kao savršeno mjesto za postizanje ravnoteže tijela i duha - proglasivši Lošinj klimatskim lječilištem, austrougarski aristokrati su diljem otoka izgradili impozantne vile i ljetnikovce koji su danas jedan od zaštitnih simbola otoka Lošinja.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Uz austrougarske vile kojima je udahnut stari sjaj i hotele koji kroz svoje programe nude ono najbolje od otoka, Lošinj odlikuje i prirodna aromaterapija koja započinje čim se kroči na otok, zahvaljujući blagotvornom utjecaju sunca, mora i gustih borova šuma. Zaljubljenici u aktivni odmor mogu tijekom čitave godine uživati u korištenju 250 km uređenih staza, čime će upoznati sve specifičnosti otoka vitalnosti.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Blagotvorno prirodno okruženje

Davno uočeno blagotvorno djelovanje mora, sunca i bilja na zdravlje ljudi na Lošinju kontinuirano nastavlja privlačiti veliki broj gostiju koji svoj odmor žele provesti u skladu s prirodom, načelo koje je duboko utkano u način života otočana. Mediteranska klima potiče rast bujne vegetacije, suživot brojnih životinjskih vrsta te snažnu biološku raznolikost, uz blage promjene godišnjih doba, čiste plaže, kristalno bistro more i zrak bez primjesa onečišćenja.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Voda iz Vranskog jezera vrhunske je kakvoće i odraz je visoke čistoće cjelokupnog okruženja, kojeg čini posebnim nevjerojatnih 2600 sunčanih sati tijekom cijele godine, u kombinaciji s čistim zrakom i esencijom više od tisuću različitih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

>> Doživi Lošinj, doživi nezaboravan odmor na otoku vitalnosti

Savršeno wellness iskustvo

Upravo su nagrađivani hoteli grupacije Lošinj Hotels&Villas u najvećoj mjeri iskoristili prirodne blagodati otoka kako bi svojim gostima pružili jedinstven odmor. Uvala Čikat čuva brojne dragocjenosti, između ostalog i 5*ljepotana, hotel Bellevue, koji u svojoj ekskluzivnosti nudi niz potpuno prilagođenih zdravstvenih programa unutar svoje Spa Clinice, najboljeg novog spa i wellnessa na svijetu prema ocijeni tvrtke Spafinder Wellness. Liječnici, nutricionisti, kineziolozi, fizioterapeuti i spa terapeuti čine tim koji sudjeluju u stvaranju preventivnih i regenerativnih SPA & Health programa, koji u potpunosti mogu promijeniti životne navike i stanje organizma.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Destinacija zdravlja

Svojim vitality konceptom izdvaja se i Vitality Hotel Punta - savršeno mjesto za goste koji žele aktivan odmor prepun sadržaja, uz posebno osmišljenu gastronomsku, relax i wellness ponudu. Gosti se imaju priliku konzultirati s liječnikom internistom ili nutricionistom o svome zdravlju, koji zatim kreiraju u potpunosti prilagođen program prehrane i aktivnosti. Također, u ponudi je i jedinstven program plućne rehabilitacije, posebno usmjeren na goste koji imaju problema s respiratornim sustavom.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Foto: Lošinj Hotels & Villas

Naime, Lošinj i Punta su upravo prava mjesta za provođenje takvog tipa programa - istraživanja pokazuju kako je nakon tri tjedna boravka na Lošinju moguće vidjeti značajan napredak u nalazima spirometrije. Uz to, Vitality Hotel Punta je 2014. godine postao prvi hotel u Hrvatskoj kojemu je dodijeljen prestižni certifikat EuropeSpa koji dodjeljuje Europska spa asocijacija (ESPA), čime su u Punti potvrđeni najviši međunarodni standardi kvalitete u provedbi wellness, spa i vitality usluga. Vitality Hotel Punta odlikovan je i međunarodnim certifikatom ECARF koji potvrđuje da je svojim proizvodima i uslugama u potpunosti prilagođen ljudima sklonim alergiji.

Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

www.visitlosinj.hr

www.losinj-hotels.com
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.