Zdravstveni turizam

Lošinj - Island of Vitality: prvi turistički vodič o zdravlju i wellnessu

Vodič uključuje informacije o zdravstvenom turizmu, bolnicama, Spa i wellness centrima, ugostiteljskim i smještajnim objektima te ostalim partnerima u destinaciji koji u ponudi imaju programe na temu zdravlja i wellnessa

Lošinj - Island of Vitality:  prvi turistički vodič o zdravlju i wellnessu

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Medical Tourism Association, kreirala je prvi turistički vodič o zdravlju i wellnessu pod nazivom „Lošinj - Island of Vitality: Health and Wellness Destination Guide“, u kojem se ističe zdravstvena i wellness ponuda u destinaciji.

Već desetljećima, putnici se pouzdaju u turističke vodiče prilikom posjeta destinacijama. Kao rezultat visokih troškova zdravstvene zaštite, ograničenog pristupa medicinskoj tehnologiji i specijaliziranih kirurških tehnika, pacijenti su u potrazi za alternativnim mogućnostima liječenja izvan svoje lokalne zajednice pa čak i države. Upravo je iz tog razloga Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Medical Tourism Association, kreirala prvi vodič u kojem se ističe zdravstvena i wellness ponuda u destinaciji.

Lošinj - Island of Vitality:  prvi turistički vodič o zdravlju i wellnessu

>> Doživi Lošinj, doživi nezaboravan odmor na otoku vitalnosti

Cilj ovog vodiča te marketinških kanala putem kojih se promovira je pružiti ekskluzivni fokus na destinaciju, njezinu zdravstvenu i wellness ponudu, kao i zdravstvene infrastrukture te obrazovati potrošače da prilikom donošenja odluka o putovanju koriste vodič temeljem kojeg unaprijed znaju što tražiti u destinaciji koju tek planiraju posjetiti. Informacije koje se distribuiraju uključuju informacije o zdravstvenom turizmu, bolnicama, Spa i wellness centrima, ugostiteljskim i smještajnim objektima te ostalim partnerima u destinaciji koji u ponudi imaju programe i/ili paket aranžmane po temi zdravlja i wellnessa. Vodič je zanimljiv i zbog bogatstva visokokvalitetnih raznobojnih fotografija što podiže vidljivosti u virtualnom svijetu.

Osim web promocije na službenim web stranicama i društvenim mrežama Turističke zajednice Grada Malog Lošinja te na portalima Medical Tourism Association i prestižne HTI (Health Tourism Industry) konferencije, vodič će se prezentirati na različitim kongresima zdravlja i tematiziranim sajmovima.

Lošinj - Island of Vitality:  prvi turistički vodič o zdravlju i wellnessu

>> Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Ponosna što je Lošinj prepoznat kao jedan od najboljih primjera kako kvalitetnim radom i sinergijom svih turističkih subjekata u kratko vrijeme postati svjetski prepoznatljiva turistička destinacija, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja, Ana Kučić istaknula je trud koji otok ulaže u svoju održivost, povezujući prirodne ljepote i očuvanost krajolika s kvalitetom života na otoku općenito.

- S obzirom na to da je cilj pokretanja destinacijskog brand menadžmenta 2006. godine bio turističku ponudu koncentrirati na cjelogodišnje poslovanje, odlučili smo osmisliti i organizirati projekte i dodatne programe koji zadovoljavaju potrebe gostiju tijekom cijele godine, osobito one orijentirane na wellness i zdravstveni te aktivni i sportski turizam. Zahvaljujući brojnim prirodnim činiteljima i bogatoj ponudi, Lošinj ima sve predispozicije za postizanje uspješnog cjelogodišnjeg poslovanja, baš poput davne 1912. godine kada je ostvarivao više noćenja u zimskom periodu godine. Kvalitetnim destinacijskim menadžmentom, kao i tradicijom zdravstvenog turizma od 1892. godine, Lošinj je razvio brend zdravlja i vitalnosti, stoga su aktivni odmor, wellness i zdravlje, kao i mogućnost cjelogodišnjeg poslovanja, vodeći aduti turističke ponude Lošinja - otoka vitalnosti - izjavila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja, Ana Kučić.

Pogledajte turistički vodič: Lošinj - Island of Vitality: Health and Wellness Destination Guide

www.visitlosinj.hr

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.