Regije

Lika - za zaljubljenike u prirodu

Uživanje u netaknutoj prirodi i domaćim specijalitetima garancija su ponovnog posjeta Lici

Lika -  za zaljubljenike u prirodu

Gorsku regiju Liku okružuju gorski lanci zaslužni za snježne zime i svježa ljeta. Svježi zrak, pitoreskne kuće za odmor, netaknuta priroda i izostanak gužve tipične za primorske turističke destinacije, sve uz okuse autohtone kuhinje, glavni su aduti kojima Lika privlači posjetitelje.

Šumovito okruženje krije prirodna blaga kao što su nacionalni parkovi, pri čemu se posebno ističu Plitvička jezera, parkovi prirode, rijeke i špilje. Zbog aktivnosti poput šetnje ili vožnje biciklom šumovitim predjelima, raftinga na brzim rijekama te branja samoniklog jestivog bilja, Lika je idealna destinacija kad se zaželite odmora i bijega od užurbane svakodnevice. Usto, domaća hrana te ugodan ambijent seoskih domaćinstava i kuća za odmor razlog su zbog kojeg ćete se poželjeti vratiti.

Što posjetiti

1. Nacionalni park Plitvička jezera
Biser prirodne ljepote kojeg čini 16 jezera međusobno povezanih slapovima uvršten je na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

2. Memorijalni centar Nikola Tesla
Znanstvenik i inovator na području elektriciteta, Nikola Tesla rođen je u Smiljanu gdje možete posjetiti muzej smješten u rodnoj kući izumitelja koji je zadužio svijet.

3. Ogulin
Srednjovjekovni grad Ogulin mjesto je na kojem oživljavaju brojne priče i legende, a jedna od njih priča i nesretnu priču o Đulinu ponoru u koji ponire rijeka Dobra.

4. Karlovačka zvijezda
Renesansna jezgra Karlovca, grada na četiri rijeke, potječe iz 16. stoljeća, a karakterizira je oblik šesterokrake zvijezde s pravilnom geometrijskom mreža ulica i središnjeg trga.

5. Velebit
Bogatstvo prirodnog i životinjskog svijeta Velebita rezultiralo je formiranjem čak tri zaštićena rezervata na području Velebita koja valja posjetiti – uz Park prirode Velebit, tu su još Nacionalni park Sjeverni Velebit i nacionalni park Paklenica.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.