Zdravstveni turizam

Kvarner - zdravlje i odmor na jednom mjestu

Područje Kvarnera odavno je prepoznato po cjelogodišnjoj ponudi najkvalitetnijih zdravstvenih i wellness usluga, a Kvarner Health Tourism Cluster predano radi na promociji zdravstvenog turizma

Kvarner - zdravlje i odmor na jednom mjestu

Kvarner je drugi naziv za Primorsko-goransku županiju koja se nalazi u zapadnom dijelu Republike Hrvatske i koja danas slovi za jednu od turistički najrazvijenijih i najprivlačnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Kvarner je zbog svojih prirodnih ljepota i povoljnog geografskog položaja dao odlične temelje za razvoj zdravstvenog turizma koji ovdje postoji više od 170 godina.

Kako bi turistima i svim potencijalnim klijentima sve informacije o zdravstveno-turističkim uslugama bile dostupne na jednome mjestu, osnovan je Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera koji trenutno okuplja 25 članica, odnosno javne i privatne ustanove iz tri različita segmenta – zdravstva, turizma te znanosti i edukacije. U najširem smislu, cilj je ove udruge promicanje, razvitak i unapređenje pružanja usluga u zdravstvenom turizmu u regiji koju Hrvatska, u turističkoj strategiji razvoja, navodi kao glavnu uzdanicu na putu prema prepoznavanju države kao renomirane destinacije zdravstvenog turizma.

Kvarner - zdravlje i odmor na jednom mjestu

Destinacija zdravstvenog turizma

Misija je Klastera sustavno i aktivno djelovati na poticanju sinergijskih procesa kako bi se unaprijedio asortiman i kvaliteta ukupne zdravstveno-turističke ponude Kvarnera kao destinacije zdravlja, kroz zajednički plasman usluga na tržište zdravstvenog turizma. Pri tome, Klaster se vodi vizijom Kvarnera kao turističke destinacije pozicionirane među vodeće destinacije zdravlja na karti Europe i šire, koja će tijekom cijele godine nuditi visokokvalitetne usluge zdravstvenog turizma, temeljene na suvremenim trendovima, resursnoj osnovici te tradiciji.

Wellnessi smješteni uglavnom u novim ili renoviranim hotelima, većinom visoke kategorije, predstavljaju dominantan oblik zdravstvenog turizma na ovome području. Hotelske i wellness usluge turisti mogu pronaći u  našim članicama, grupaciji Jadran hoteli d.d., Lošinj Hotels&Villas i Milenij hotelima d.o.o. Antistress programi, vital programi, masaže, ali i talasoterapija, liječenje morskom vodom i zrakom koje je još sredinom 19. stoljeća osmislio liječnik Claude La Bonnardiere, sve je to dio “health & wellness” ponude Kvarnera, mjesta koje liječi tijelo i dušu svakog gosta u svako doba godine.

Kvarner - zdravlje i odmor na jednom mjestu

Na Kvarneru postoje dvije takve talasoterapije, a to su Thalassotherapia Opatija specijalizirana za medicinsku rehabilitaciju bolesti, srca, pluća i reumatizma koja raspolaže suvremenim Thalasso Wellness Centrom i Villom Dubrava, te Thalassotherapia Crikvenica- specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju koja postiže iznimne rezultate u liječenju bolesti dišnih organa djece, odraslih i starijih. Lječilište Veli Lošinj, još je jedna ustanova koja nudi programe liječenja dišnih puteva i astme te psorijaze.

Najbolja zdravstvena njega


Naše članice su i vrhunske poliklinike i bolnice koje djeluju u suvremeno opremljenim prostorima, a imaju status vodećih davatelja medicinskih usluga u zemlji i šire. Prije svega mislimo na Polikliniku Medico koja nudi specijalističke kliničke preglede, savjete i konzultacije, nude usluge u 16 specijalnosti uključujući i minimalno invazivne operacije u dnevnoj bolnici te laboratorijsku i radiološku dijagnostiku, zatim na Polikliniku Terme Selce u kojoj su se liječili pacijenti iz 86 zemalja, sa šest kontinenata, a vrhunsku skrb ovdje je dobilo i stotine vrhunskih sportaša, među kojima 120 svjetskih i olimpijskih pobjednika.

Kvarner - zdravlje i odmor na jednom mjestu

Visoku reputaciju ima i Specijalna bolnica Dr. Nemec, vrhunska ustanova posvećena liječenju ozljeda i bolesti lokomotornog sustava. Kvarner je poznat i po ponudi usluga dentalnog turizma koje nude Poliklinika Rident, Dentalna poliklinika Dr. Jelušić, Orto-nova d.o.o., Kalmar Implant Dentistry te Poliklinika Smile d.o.o.

Važnu kariku u lancu zdravstveno-turističke ponude Kvarnera čine i javne ustanove kao što su Klinički bolnički centar Rijeka, najveća zdravstvena ustanova u regiji, zatim Dom zdravlja Primorsko-goranske županije koji pruža usluge primarne zdravstvene zaštite te Nastavni zavod za javno zdravstvo koji provodi javnozdravstvenu djelatnost. Klasteru se priključila i Poliklinika za hemodijalizu Interdial koja nudi usluge hemodijalize i hemodijafiltracije.

Posjetitelji Kvarnera za organizaciju boravka mogu se s punim povjerenjem obratiti incoming turoperatoru MedAdriji, kao i putničkim agencijama Travelana i My Travel kojima je cilj ponuditi odmor prilagođen svakome klijentu prema njegovim vlastitim željama i potrebama. Usto, surađuju s Medicinskim fakultetom u Rijeci koji je zajedno s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji inicirao i pokrenuo postdiplomski specijalistički studij Zdravstveni turizam s ciljem obrazovanja stručnog kadra.

Kvarner - zdravlje i odmor na jednom mjestu

Veliku ulogu u obrazovanju u zdravstvenom turizmu ima i Učilište Lovran-Wellness akademija koja obrazuje kadrove za wellness zanimanja, a vode i Laurana Spa medical wellness centar. Ponosni smo i na vrlo dobru suradnju s Turističkom zajednicom Kvarnera s kojom zajedničkim snagama promoviramo Kvarner kao destinaciju zdravstvenog turizma u zemlji i inozemstvu.

www.kvarnerhealth.com
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.