Regije

Kvarner - spoj suprotnosti

Regija koja privlači turiste tijekom cijele godine u sebi objedinjuje more, otoke i gore

Kvarner - spoj suprotnosti

Kvarner je regija koja na malom prostoru objedinjuje neprocjenjiv spoj mora, otoka i gorja. Suprotnosti Kvarnera pružaju vam uživanje u različitim krajolicima i aktivnostima, sve to u jednom danu – kad se zasitite plovidbe jahtom ili kupanja u moru, prepustite se uživanju u hladovini nedaleke šumovite unutrašnjosti. Na otocima i u priobalju čekaju vas prekrasne plaže  i zabava po vašem izboru, ovisno jeste li raspoloženi za ritam klubova ili serenade na hotelskoj terasi uz more.

Unutrašnjost regije nudi vam gorski pejzaž, ugodnu ljetnu klimu i zimski ugođaj sa starih razglednica, uz još jednu neobičnost – zima u riječkom zaleđu omogućuje vam skijanje ili sanjkanje s pogledom na more! U koje god doba godine posjetili Kvarner, na raspolaganju vam stoji velik broj sadržaja za kvalitetan i sadržajan odmor. Iako je najživlji ljeti, Kvarner je i u drugim razdobljima atraktivno odredište, posebno onima koji žele doživjeti bogatu kvarnersku ponudu bez turističke vreve.

Što posjetiti

1. Otočić Košljun
Samo 190 km od Punta na otoku Krku smješten je otočić Košljun sa znamenitim franjevačkim samostanom sv. Marije. Ovaj duhovni i pejzažni raj, osim zaštićene park-šume, čuva bogate etnografske, numizmatičke i sakralne zbirke.

2. Svetište Gospe Trsatske
Kao često odredište vjernika, grad Rijeka i Svetište Majke Božje Trsatske privlači mnogo posjetitelja. Uspon od 561 stepenice nije obeshrabrio vjernike da posjete jedno od najstarijih hrvatskih marijanskih svetište gdje se štovanje Majke Božje odvija od 1291. godine.

3. Opatijska rivijera
Opatija se nalazi na početku hrvatskog bavljenja turizmom, a s drugim turističkim odredištima povezuje je čak 12 kilometara dugo šetalište uz more. Šećući u svako doba godine ovom atraktivnom šetnicom, možete uživati u pogledu na kvarnerske otoke, arhitekturi otmjenih palača te prekrasnim parkovima.

4. Rajska plaža u Loparu
Duga pješčana plaža idealno je mjesto za obiteljski odmor s djecom, ali i sve ostale željne brčkanja u čistom i toplom moru. A kad ste već u Loparu, svratite i do grada Raba, dom romaničkih zvonika i srednjovjekovnih crkvica.

5. Park prirode Učka
Djelujući kao spona Istre i kontinentalne Hrvatske, Park prirode Učka obuhvaća istoimenu planinu i dio područja Ćićarije uz obalu sjevernog Jadrana, a osvojit će vas bogatstvom prirodnom i životinjskog svijeta i pogledom na Kvarner.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.