Zdravstveni turizam

Konzalting u zdravstvenom turizmu – siguran put do uspjeha

We are changing the way we live, work and relax, moto je branda Spa Clinic konzalting koji je nastao kao rezultat ideje iskusnih investitora u projekte u industriji zdravlja i kozmetike

 Konzalting u zdravstvenom turizmu – siguran put do uspjeha

Brand Spa Clinic konzalting osnovan je 2015. godine kao rezultat ideje dvoje iskusnih investitora u projekte u industriji zdravlja i kozmetike, zahvaljujući spoznaji da se investitori u takve projekte susreću s izazovima u kreiranju strategije i vizije vlastitih djelatnosti te da im je potrebna pomoć u planiranju, kaže Zlatko Rizvić, MBA, suosnivač i partner u SPA Clinic konzaltingu.

- Danas naš tim čini ekipa visoko educiranih stručnjaka iz područja kozmetologije, medicine, marketinga, prodaje i operativnog managementa. Svjesni smo da jedan čovjek ne može napraviti velike promjene, no prava ekipa, usmjerena prema kreativnosti i poštivanju svjetskih trendova – može. To je razlog zašto se kontinuirano educiramo na globalnoj razini, aktivnim sudjelovanjem na sajmovima estetske medicine, zdravlja, wellnessa i turizma.

 Konzalting u zdravstvenom turizmu – siguran put do uspjeha

Koja je uloga konzaltinga u planiranju jednog projekta u zdravstvenom turizmu?


- Stavimo se na sekundu u ulogu investitora: iza sebe imate uspješnih projekata, no jeste li se zapitali koliko su vaša tržišna očekivanja jasna? Znate li što želite postići izgradnjom estetske klinike, bolnice, Spa centra i kozmetičkog centra? Tko su vaši klijenti? Kako ih uvjeriti da ste vi njihov pravi izbor? Većina centara u posljednjih 20 godina gradila se po principu, da investitor svoje želje jednostavno prenese arhitektima, koji su izradili, često i realizirali projekt. No, većina arhitekata nema specifičnog znanja i iskustva u segmentu zdravstva, estetike i wellnessa. Iz te je pozicije vrlo teško projektirati konceptualnu priču.


Tu pomažu vaše znanje i iskustvo.


- Da, u toj situaciji naš konzalting poprima svoje značenje. Prvi je korak temeljna analiza tržišta, upoznavanje s potencijalnim klijentima. Vrlo je bitno da se prvo izgradi vizija i strategija koncepta djelatnosti, tek onda, kreće i kreiranje projekta s projektantima.

Zašto je to toliko važno?

- Temeljne investicije pri izgradnji i pokretanju ustanova kao što su bolnice, estetske klinike, Spa i kozmetički centri, općenito su velike i stoga su i očekivanja od strane investitora prilično visoka. Da bi ih dostigli, morate dobro upoznati industriju u koju ulažete i način na koji se navike i očekivanja potrošača svakodnevno mijenjaju. I morate biti ispred očekivanja većine. Nema prostora za pogreške! Ako se odlučite za Spa Clinic konzalting, svaki korak će biti pomno i trezveno osmišljen, a novac uložen u kreaciju smislene cjeline koja zadovoljava potrebe i najzahtjevnijeg klijenta.

Osim inicijalne investicije, važno je održati korak u trendovima i kvaliteti; pomažete li i u tome?

- Svjesni činjenice da je i najveće potencijale moguće ostaviti neiskorištenima ako nemamo adekvatan know-how, uz kompletno savjetovanje o spektru preporučenih usluga i opreme, naš odjel Business developmenta može ponuditi operativan plan koji uključuje i edukaciju djelatnika.

Globalno tržište wellness turizma vrijedi 438,6 milijardi dolara i predstavlja brzo rastuću nišu ukupnog turističkog gospodarstva u svijetu, teškog 3,2 trilijuna dolara. Spa & Wellness industrija i dalje će biti dinamičan, brzorastući segment poslovnih inovacija, s ciljem da se povežu svjetski trendovi u gospodarstvu, wellnessu, životnim stilovima i putovanjima.

www.spa-clinic.com 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.