Zdravstveni turizam

Klinika Magdalena – vodeći regionalni centar za kardiovaskularne bolesti

U Magdaleni, klinici za kardiovaskularne bolesti, liječeno je gotovo 90000 pacijenata, izvedeno više od 8500 kardiovaskularnih operativnih zahvata i više od 16000 perkutanih koronarnih intervencija s ugradnjom stenta

Klinika Magdalena – vodeći regionalni centar za kardiovaskularne bolesti

Osnovne odlike Magdalene su sveobuhvatnost u liječenju kardiovaskularnih bolesti, veliki broj godišnjih dijagnostičkih i terapijskih postupaka uz minimalan broj komplikacija, skraćeno trajanje hospitalizacije zbog dobre organizacije, uvođenje novih medicinskih tehnologija u svakodnevnu praksu te stalna kontrola kvalitete što je potvrđeno ISO standardom 9001:2008 i Kanadskom akreditacijom (platinasta razina). Zahvaljujući svemu navedenom, sveučilišna bolnica Magdalena je prepoznata kao centar za liječenje kardiovaskularnih bolesti s minimalnom stopom komplikacija.

Magdalena, klinika za kardiovaskularne bolesti, postala je jedan od vodećih regionalnih centara za liječenje kardiovaskularnih bolesti. Naši stručni timovi izvode sve neinvazivne i invazivne dijagnostičke zahvate, kao i perkutane te operativne intervencije. U svome radu kontinuirano primjenjujemo nove tehnologije i to s rezultatima liječenja usporedivima s onima najboljih europskih centara za liječenje srca. 

Klinika Magdalena – vodeći regionalni centar za kardiovaskularne bolesti

Od 1996., u poliklinici Magdalena liječeno je gotovo 90000 pacijenata te je izvedeno više od 8500 kardiovaskularnih operativnih zahvata i više od 16000 perkutanih koronarnih intervencija s ugradnjom stenta. Ovo značajno iskustvo jamči minimalnu stopu komplikacija, zbog čega smo iznimno ponosni. Elektrofiziološka ispitivanja srca (EP) i radiofrekventne (RF) ablacije za različite vrste liječenja srčane aritmije provode se u poliklinici Magdalena još od 1998.

Tijekom godina broj provedenih ablacija je u stalnom porastu. Ukupan broj pacijenata liječenih pomoću RF ablacije u 17 godina je dosegao gotovo 2000. Metodom RF ablacije liječimo kružne aritmije uključujući AV nodalnu tahikardiju (AVNRT), Wolf-Parkinson-White sindrom (WPW) i atrijalni flater.

Najnaprednije tehnologije i metode

U 2011. primijenili smo novu tehnologiju za 3D mapping (Carto3) koja omogućuje izolaciju plućne vene kod liječenja paroksizmalne fibrilacije atrija te kod ablacije fokalne atrijalne i ventrikularne tahikardije.

Klinika Magdalena – vodeći regionalni centar za kardiovaskularne bolesti

Jedan od najnaprednijih suvremenih postupaka u svijetu, TAVI (transkateterska implantacija aortalne valvule), u Hrvatskoj je prvi put izveden upravo u poliklinici Magdalena u siječnju 2011. Za postavljanje indikacija za TAVI postupak i njegovo planiranje zadužen je naš kardiovaskularni tim  (invazivni kardiolog, anesteziolog, kardiovaskularni kirurg). Ovaj zahvat pruža terapijsko rješenje za pacijente s teškom aortnom stenozom koji su iz određenih razloga visokorizični ili neoperabilni za klasični kirurški postupak zamjene aortalne valvule (visoka dob, komorbiditet, pacijenti kojima je ranije postavljena aortokoronarna premosnica i slično).

Visoka stopa uspješnosti

Magdalenin kardiovaskularni tim godišnje izvodi više od 500 kardiokirurških i više od 300 vaskularnih zahvata s visokom stopom uspješnosti. Vaskularne operacije aorte, karotide i drugih periferalnih arterija imaju odlične rezultate.

Razvili smo izvrstan sustav za zaštitu od bolničkih infekcija. Uložili smo značajne napore kako bismo potrebu za perioperativnom transfuzijom krvi donatora sveli na minimum. U ambulantu za kardiologiju i kardiovaskularnu kirurgiju godišnje se zaprima više od 12000 pacijenata. To uključuje ehokardiografske preglede te kontrolne preglede nakon ugradnje elektrostimulatora srca (pacemakera).

Klinika Magdalena je dio Hrvatske mreže primarne perkutane koronarne intervencije, što znači da se hitne koronarne intervencije na pacijentima s akutnim infarktom miokarda obavljaju 24 sata dnevno. U Magdaleni se godišnje obavi preko 14000 telemedicinskih kardioloških konzultacija u Pozivnom centru koji radi 24 sata na dan cijelu godinu.

Klinika Magdalena – vodeći regionalni centar za kardiovaskularne bolesti

Bolnica u idiličnom Zagorju od 1996.


Sveučilišna bolnica za kardiovaskularne bolesti Magdalena je osnovana 16. rujna 1996. godine. Smještena je u idiličnom krajoliku Hrvatskog Zagorja u Krapinskim Toplicama, 45 kilometara udaljenim od hrvatske metropole Zagreba. Od doba Rimljana Krapinske Toplice su poznate kao Aqua vivae. 1862. godine osnovana je prva bolnica u Krapinskim Toplicama, današnja Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, suradna ustanova Magdalene. Magdalena je dobila ime prema Brdu svete Magdalene gdje je pokopan Jakov Badl, osnivač prve bolnice u Krapinskim Toplicama.

www.magdalena.hr 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.