Destinacije AZ

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera okuplja članstvo iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga s ciljem stvaranja prepoznatljivog i konkurentnog zdravstveno-turističkog proizvoda

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Kvarner je drugi naziv za Primorsko-goransku županiju koja se nalazi u zapadnom dijelu Republike Hrvatske i koja danas slovi za jednu od turistički najrazvijenijih i najprivlačnijih destinacija u Hrvatskoj. Kvarner je zbog svojih prirodnih ljepota i povoljnog geografskog položaja dao odlične temelje za razvoj zdravstvenog turizma koji ovdje postoji više od 170 godina.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera okuplja članstvo iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga s ciljem stvaranja prepoznatljivog i konkurentnog zdravstveno-turističkog proizvoda na lokalnoj i međunarodnoj razini. Organizacijski objedinjuje pripreme i plasmane prepoznatljivog i konkurentnog zdravstveno-turističkog proizvoda koji mora slijediti svjetske trendove, tradiciju, resursnu osnovicu i specifičnosti destinacije. Usmjeren je ka osnaživanju i razvoju zdravstvenog turizma Kvarnera, u skladu sa strateškim dokumentima koji ovu turističku destinaciju definiraju kao „destinaciju zdravlja“.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Klaster sustavno i aktivno djeluje na poticanju sinergijskih procesa, usmjerenih na unapređenje asortimana i kvalitete ukupne zdravstveno-turističke ponude Kvarnera kao destinacije zdravlja, kroz zajednički plasman usluga na tržište zdravstvenog turizma, a radi podizanja stupnja korištenja kapaciteta i podizanja ukupnog blagostanja turističke destinacije Kvarner kao cjeline.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Kvarner, kao turistička destinacija, pozicionirana je među vodeće „destinacije zdravlja“ na karti Europe i šire. Prepoznatljiv je po cjelogodišnjoj ponudi visoko kvalitetnih usluga zdravstvenog turizma, temeljenih na suvremenim trendovima, resursnoj osnovici i tradiciji.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Klaster trenutno okuplja 25 članica, odnosno javne i privatne ustanove iz tri različita segmenta – zdravstva, turizma te znanosti i edukacije. Među članicama su Dentalna poliklinika dr. Jelušić, Dom zdravlja Primorsko - goranske županije, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Jadran hoteli d.d., Rijeka, Kalmar Implant Dentistry, Rijeka, Klinički bolnički centar Rijeka, Lošinj Hotels and Villas, Mali Lošinj, Lječilište Veli Lošinj, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Mediteran Adria d.o.o., Rijeka, Milenij hoteli d.o.o., My travel putnička agencija, Nastavni zavod za javno zdravstvo, Orto-nova d.o.o. Rijeka, Poliklinika Medico, Rijeka, Poliklinika Rident, Rijeka, Poliklinika Smile d.o.o., Opatija, Poliklinika Terme Selce, Poliklinika za hemodijalizu Interdial, Specijalna bolnica „Dr. Nemec“, Matulji, Thalassotherapia Crikvenica, Thalassotherapia Opatija, Travelana – putnička agencija d.o.o., Turistička zajednica Kvarnera i Učilište Lovran - Wellness Akademija, Lovran.

www.kvarnerhealth.com

 

PROČITAJ OVO:

>> Po zdravlje - na Kvarner
>> Kvarner - zdravlje i odmor na jednom mjestu

  

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.