Vijesti

Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu

Pri pozicioniranju vašeg turističkog proizvoda ili usluge želite dominirati, ne se natjecati s nekim, jer ako se natječete, niste u mogućnosti biti kreativni, savjetuje Martina Lucić Čanak iz magic4.cluba

Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
Svatko od nas želi imati uspješan brend, bez obzira radi li se o osobnom brendu ili o brendu našeg proizvoda ili usluge. Tijekom procesa brendiranja može vam se desiti da se osjećate kao da ste u velikom labirintu i pitate se koji vam je sljedeći korak koji će vas dovesti do željenog rezultata. Što prije postanete svjesni da svi vaši poslovni procesi zajedno s marketingom i PR-om idu ruku pod ruku, bit ćete na ispravnom putu prema uspjehu.
 
Nakon što ste kreirali novi turistički proizvod ili uslugu i sviđa vam se toliko da nemate nikakvih sumnji da će i vaši ciljani kupci, odnosno gosti dijeliti vaše mišljenje, još uvijek je potrebno napraviti prve korake i krenuti s pozicioniranjem kako biste potakli prodaju.
 
Naše iskustvo je pokazalo da je za kvalitetno pozicioniranje pojedinog turističkog proizvoda ili usluge na novom tržištu te pritom koristeći kako B2C, tako i B2B komunikacijske kanale, potrebno minimalno od 6 mjeseci do godine dana svakodnevnih kontinuiranih aktivnosti kako bi potencijalni kupici percipirali novi turistički proizvod ili uslugu. 
 
Ovaj vremenski okvir podrazumijeva da smo unaprijed pripremili marketinški i komunikacijski plan te da poznajemo i razumijemo tržište na koje ciljamo. Zapamtite, uspjeh je moguć za svakoga, no ukoliko dugoročno želite imati ubirati plodove svoga rada nema prečaca i uspjeha preko noći. 
 
Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
 
Koja je najrelevantnija informacija o proizvodu ili usluzi?
 
Sadržaj koji danas brendovi stvaraju je sve različitiji. Pronaći inovativne načine kako biste ojačali svoju prisutnost i pozicionirali se kroz digitalne kanale, social, off line je izazovan proces, no ujedno i krucijalan ukoliko želite doprijeti do nove publike i zaslužiti tzv. kredibilnost treće strane.
 
Sigurna sam da svi mi imamo posebne osjećaje prema prometu koji ostvarujemo kao i prema broju potencijalnih kupaca. No, jeste li svjesni da su to aktivnosti koje pripadaju kasnoj fazi kupovnog procesa te su često dodijeljene odjelima marketinga i prodaje? Znate li što se što se događa u ranijim fazama kada se stvara svjesnost o brendu ili kad brend tek postaje vidljiv?
 
U kojoj mjeri ste uistinu svjesni da onog trenutka kada vas je potencijalni gost kontaktirao, poslao vam upit ili obavio kupnju da je taj isti gost morao na temelju nečega donijeti tu odluku? Drugim riječima eliminirao je vašu konkurenciju i odlučio se za vas. Hoće li vaš brend biti „pobjednik“ nakon što potencijalni gost obavi fazu istraživanja ovisi između ostalog i o tome koliko lako su dostupne relevantne informacije o vašem proizvodu i/ili usluzi.
 
Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
 
Planirajte dugoročno
 
Sigurno smo barem jednom u životu  svi čuli da planiranje zlata vrijedi. Dajte si vremena i razmislite što točno i na koji točno način želite komunicirati. Nemojte čekati da vam se „vijest desi“ kako biste započeli komunikaciju oko vašeg brenda. Stvaranje i distribuiranje sadržaja oko relevantnih tema tjednima ili mjesecima prije npr. glavnog eventa ili glavne sezone pokazuje vašu stručnost i daje vam kompetitivnu prednost.
 
Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
 
Znajte gdje je vaša publika
 
Posvetiti vrijeme istraživanju kako biste saznali kakvu vrstu sadržaja vaša publika konzumira je od velikog značaja za vaš komunikacijski plan. Sve ono što vaš PR tim ne smatra vrijednim kako bi se slalo top medijima još uvijek je od važnog interesa za vašu ciljnu skupinu.  „Mali“ mediji su u potrazi za sadržajem kao i „veliki igrači“ i stvaranje odnosa s onima putem kojih vaš brend cilja na pojedina uska područja, može biti ono po čemu ćete se istaknuti. Uz sve to ukoliko vaš sadržaj prilagodite stilski i jezično mjestu na koje ga želite plasirati, povećavaju vam se šanse za dodatnu vidljivost.
 
Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
 
Angažirajte utjecajne osobe
 
Sigurno ste primijetili da smo svi danas postali zasićeni s tzv. mainstream vijestima te ćemo vrlo rado poslušati, pogledati ili pročitati nečiju preporuku za pojedini proizvod ili uslugu. Ako razmislite o stvaranju kvalitetnih odnosa i komunicirate s onima koji oko sebe imaju veliku publiku, tj. influencerima u pojedinoj niši spretno možete pronaći izlaz prema većem tržištu jer one poruke koje dolaze po preporuci u kojima netko opisuje vlastiti doživljaj i prenosi doživljene emocije uvijek lakše prolaze i imaju veći značaj.
 
Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
 
Analizirajte rezultate
 
Kod bilo kakve analize, pa tako i ove bitno je znati koje točno segmente želimo pratiti te što točno s tim podacima želimo postići.Tri su stavke u ovom kontekstu koje valja pratiti:
 
- Kvaliteta poruke – Je li vaša priča dovoljno neodoljiva kako bi se istakla?
- Timing – Je li vaša konkurencija pustila kampanju u isto vrijeme kao i vi te k tome ciljala iste medije?
- Druga događanja – Jesu li popularne teme odvukle pažnju od vaše publike?
 
U svakom slučaju sve one zaključke do kojih dođemo potrebno je uvijek staviti u određeni kontekst te na kraju sukladno tome prilagođavati strategiju i planirati budućnost u svrhu postizanja boljih rezultata.
 
Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
 
Dozvolite vašim gostima da rade za vas
 
Iz svega navedenog možemo zaključiti da je u konačnici jedna od krucijalnih stvari kod pozicioniranja turističkog proizvoda kvaliteta sročene poruke i njeno planirano plasiranje putem on line kanala prije svega jer su tražilice ona mjesta na koje potencijalni gosti odlaze u potrazi za rješenjem svojih problema te u tom trenutku imate mogućnost vašom porukom doći do nove publike i postajete prepoznatljiviji.
 
Ta ista publika će biti sretna zbog pronalaska rješenja, te će se u većini slučajeva pohvaliti time da su vam ukazali povjerenje, tj. kupili vaš proizvod i/ili uslugu i to sve će podijeliti putem svojih društvenih mreža, jer je u ljudskoj prirodi da se ljudi vole pohvaliti s lijepim stvarima (a turistički proizvod i usluga jesu lijepe stvari) i na taj način će oni nesvjesno imati značajan utjecaj na pozicioniranje vašeg proizvoda ili usluge unutar rezultata pretraživanja, što vas dovodi do veće pozicije na tražilici i samim time do većeg kredibiliteta brenda.
 
Kako uspješno pozicionirati turistički proizvod ili uslugu
 
Ukoliko vaše ciljno tržište ne percipira željeni imidž, imidž ne postoji. Ako ciljno tržište ne vjeruje u ono što vaš turistički proizvod ili usluga ističe kao benefit, to jednostavno nije benefit.  A ako ne vjeruju da benefit može biti ostvaren, sva vaša obećanja su beznačajna. Ako benefit nije važan ciljnom tržištu, nije važan uopće.
 
I ako taj isti benefit nije percipiran kao drugačiji, kao onaj koji u potpunosti zadovoljava specifične potrebe gostiju, vi se niste uspjeli istaknuti u odnosu na ostale. Vjerujte, pri pozicioniranju vašeg turističkog proizvoda ili usluge želite dominirati, ne se natjecati s nekim. Jer ako se natječete, niste u mogućnosti biti kreativni. Što prije postanite svjesni i naučite kako dominirati unutar svoje niše jer se situacija na tržištu neće promijeniti ukoliko vi ne promijenite svoj način razmišljanja.
 
Gledajte na uspjeh  kao na  vrt. Na vrtu stalno treba raditi: šišati, kositi, plijeviti, orezivati, kopati, štihati, saditi... Ako to ne radite, vrt će zarasti, a trava i sve biljke će uvenuti. 
 
Više informacija potražite na magic4.club.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.