Turistička ponuda

Kada ste u Zagrebu: Atrakcije koje ne smijete propustiti

Nećete doživjeti pravi Zagreb ako se ne provezete Uspinjačom, probate štrukle – savijaču s punjenjem od kravljeg sira ili ako sa sobom kući ne ponesete licitarsko srce

Kada ste u Zagrebu: Atrakcije koje ne smijete propustiti

Svaki kutak u Zagrebu, neki miran i tih, neki pulsirajuće životan, savršeno odražava karakter grada, a  samo o vašim osobnim preferencijama ovisi u kojoj ćete zagrebačkoj atrakciji najviše uživati!

1. Provezite se Uspinjačom. Najkraća žičana željeznica na svijetu koja od 1890. godine spaja Donji i Gornji grad.

Kada ste u Zagrebu: Atrakcije koje ne smijete propustiti

2. Posjetite Muzej prekinutih veza. Jedinstveni muzej posvećen vezama, proglašen je 2011. godine najinovativnijim muzejem na svijetu.

3. Naučite sve o Zagrebu prošlosti. Upoznajte se s legendama i tajnovitom stranom grada putem noćne interaktivne ture, temeljene na romanima Marije Jurić Zagorke i gradskim legendama.

4. Prošećite Mirogojem. Najveće gradsko groblje ujedno je i prekrasan park i umjetnička galerija na otvorenom, s poznatim arkadama građenim prema projektu arhitekta Hermanna Bolléa.

5. Popijte kavu na Špici. Zagrepčani uvijek nađu vremena za kavu, a najslađa je ona na subotnjoj Špici – popijena u kafićima oko Trga Petra Preradovića.

6. Kušajte štrukle. Iako će vas oduševiti bogata gastro ponuda vrhunskih restorana - štrukli, savijača s punjenjem od kravljeg sira, su obavezna stavka!

Kada ste u Zagrebu: Atrakcije koje ne smijete propustiti

7. Ponesite kući licitarsko srce. Kako bi vam posjet Zagrebu ostao u nezaboravnom sjećanju, odaberite jedinstveni suvenir - licitarsko srce, tradicionalni živopisno ukrašeni suvenir napravljen od medenog tijesta.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.