Lifestyle

Jedrenje jača mišiće, um i duh

Osim što ćete uživati u pogledu na more, jedrenje može biti odlična vježba za cijeli organizam

Jedrenje jača mišiće, um i duh

Ispred vas je pučina, svježi morski zrak vam miluje lice dok lagano naslonjeni na ogradu gledate prema pramcu jedrilice koja plovi kristalno plavim čistim morem... O, da, nekoliko dana jedrenja može biti savršen način da se dobro provedete u društvu članova obitelji, ili prijatelja, no to nikad nije samo to: Upravljanje jedrilicom je odlična vježba za cijeli organizam.
 
Prije svega, povlačeći konope jedara povećat ćete snagu mišića i izdržljivost te ojačati ramena i leđa. Zbog velike količine kisika koji ćete udisati tijekom napornih fizičkih aktivnosti poboljšat će se vaše kardiovaskularno zdravlje. Plovidba će utjecati i na vaše raspoloženje, prije svega zbog ljepote prirode oko vas, ali i zbog toga što ioni u slanoj vodi pomažu apsorpciju kisika, što rezultira uravnoteženjem razine serotonina.

Šum valova i ritmičko kretanje jahte, uz zvuk vjetra u jedrima, zasigurno će pridonijeti tome da se opustite i umirite um. Multitasking da biste održali jahtu na pravom smjeru odlična je vježba za mozak i koncentraciju, a potreba da svi na brodu djelujete usklađeno dobra je vježba za komunikaciju i međusobnu toleranciju.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.