Vijesti

Izvrsni rezultati ovogodišnje turističke sezone

Za razliku od listopada prošle godine, milijunto je noćenje u Splitu zabilježeno već u kolovozu

Izvrsni rezultati ovogodišnje turističke sezone

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u splitskom hotelu Park, ministar turizma Darko Lorencin predstavio je rezultate prvih devet mjeseci ovogodišnje turističke sezone. U tom je razdoblju Hrvatsku posjetilo 13.133.000 gostiju, što je rast od 8,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Usto je zabilježeno 75.674.000 noćenja, što je porast od 7 posto, čime je uspjeh prvih devet mjeseci 2015. godine jednak cijeloj prethodnoj godini.

Najviše je noćenja zabilježeno u Istri – 30 posto od ukupnog broja. Slijedi Splitsko-dalmatinska županija s 18,7 posto ili 14.150.000 noćenja, što je porast od 8,95 posto, te 2.442.000 gostiju što predstavlja porast od 9,2 posto. Split je, kao glavni grad županije, s 1.208.054 noćenja u prvih devet mjeseci na 18. mjestu top-destinacija, a pritom je istaknuto kako je milijunto noćenje u Splitu ostvareno u kolovozu, za razliku od prošle godine kad je ono ostvareno u listopadu. Proširenjem smještajnih kapaciteta i ulaganjem u zdravstveni turizam, splitske se gradske vlasti nadaju preobrazbi  Splita u cjelogodišnju destinaciju te približavanju reputaciji kakvu imaju turističke gigante poput Rovinja, Poreča, Umaga i Dubrovnika.

Uz odlične rezultate prvih devet mjeseci i predstojeće blagdansko vrijeme, ostaje nam vidjeti s kojim će se brojkama noćenja i gostiju zaključiti 2015. godina.
 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.