Zdravstveni turizam

Iz Hrvatske... S ljubavlju!

Koju god od četiri sezone odabrali za posjet Hrvatskoj, sigurno nećete pogriješiti, jer osim prirode, sunca i mora, imamo što ponuditi svima koji trebaju oporavak ili medicinsku uslugu

Iz Hrvatske... S ljubavlju!

Koju god od četiri sezone odabrali za putovanje u Hrvatsku, sigurno nećete pogriješiti, jer osim prekrasne prirode, mediteranske klime i izuzetno čistog mora, Hrvatska može mnogo toga pružiti i onima koji žele nešto više osim odmora. Naime, zahvaljujući velikom trudu Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, Hrvatska se proteklih 20-ak godina profilirala u zanimljivu turističku destinaciju koja kontinuirano podiže kapacitete zdravstvenog turizma, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

Glavni aduti Hrvatske kao turističke destinacije mnogima su poznati: odličan geografski položaj i dobra prometna povezanost sa svim velikim tržištima, nedirnute prirodne ljepote i sigurnost, duga tradicija turizma i gostoljubivost. No, Hrvatska je, zahvaljujući predpristupnim a odnedavno i strukturnim fondovima EU, u proteklih 20-ak godina učinila puno na razvoju i jačanju kapaciteta za zdravstveni i medicinski turizam pa danas nudimo vrlo kompleksan skup pružatelja usluga wellnessa, lječilišnog i medicinskog turizma u privatnom i javnom sektoru. I to podjednako u središtima uz jadransku obalu, kao i na kontinentu.

Turistima je dostupno više od 80 hotela s wellness sadržajem, 14 lječilišta i specijalnih bolnica te veliki broj klinika i poliklinika u kojima turisti s posebnim potrebama mogu ostvariti vrhunsku medicinsku uslugu. U lječilištima i bolnicama na raspolaganju je oko 6000 kreveta, u kojima se godišnje ostvari i više od milijun noćenja.

Hrvatska lječilišta i specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju zapošljavaju vrhunski medicinski kadar i raspolažu s modernom opremom na svjetskoj razini te u medicinskim tehnikama koje primjenjuju ne zaostaju nimalo za vodećim svjetskim centrima.

Tako u Hrvatskoj, među ostalim, možete dobiti podršku u liječenju ili oporavku vrhunskih kardiologa, ortopeda, liječnika sportske medicine, dermatologa, ginekologa, oftamologa, stomatologa te plastičnih kirurga, kao i odlične preventivne programe za podizanje tjelesne i duhovne ravnoteže, a kako pokazuju dojmovi sve većeg broja turista - jedna od važnih prednosti za takvu odluku o liječenju u Hrvatskoj su i vrlo povoljne cijene za dobru kvalitetu usluge.

Važno je naglasiti da svatko tko izabere Hrvatsku radi oporavka može pronaći smještaj prema vlastitim afinitetima: gradove s nešto više vreve i gužve, ali i manja mjesta u kojima ćete imati potpuni mir. Također, dostupni su i mali obiteljski hoteli, odnosno obiteljskim apartmani, u kojima će vas domaćini primiti kao dio vlastite obitelji. 


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.