Događanja

Istria Granfondo - međunarodni biciklistički maraton za rekreativce i profesionalce

Pripremite se za peti po redu Istria Granfondo, cestovni biciklistički događaj za natjecatelje u punoj formi te obitelji i ležerne rekreativce

Istria Granfondo - međunarodni biciklistički maraton za rekreativce i profesionalce

Istria Granfondo ove godine donosi pregršt novosti u programu, a najvažnije je istaknuti da je zbog velikog interesa ove godine produžen za još jedan dan. Istria Granfondo 2016. održat će se od 30. rujna do 2. listopada, a svi će biciklisti i oni koji se tako osjećaju, moći uživati u jedinstvenom istarskom krajoliku, specijalitetima istarske kuhinje i podruma – na dva kotača.

Ovaj veliki međunarodni jesenski biciklistički maraton ima start i cilj u obalnim istarskim gradovima - Umagu i Novigradu. Osim produženja za još jedan dan, ovogodišnji Istria Grafondo, najavljuje i povećanje dodatnih sadržaja te više različitih ruta. Novost je vođena biciklistička tura City Cycle Tour With A Wine Break, koja će se održati u petak 30. rujna. Start je u poznatom turističkom naselju Stella Maris u Umagu, tik uz ATP stadion Gorana Ivaniševića, te vodi do centra Umaga sa stankom u novootvorenom wine baru. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se možete putem maila.

Subota je rezervirana za glavni maraton koji je podijeljen na dvije trase. Natjecatelji mogu birati između staza Istria Granfondo Classic, ukupne dužine 141 km, i nešto manje zahtjevne staze Istria Granfondo Small dužine 95 km. Sudionici maratona moći će predahnuti i okrijepiti se na šest postaja duž maratonskih dionica, a na kraju one najbolje čekaju brojne vrijedne nagrade, dok svi sudionici sudjeluju u tomboli. Nedjelja je posvećena Istria Granfondo Family & Gourmet Touru, 25 kilometara dugoj rekreativnoj biciklijadi. Naime, ova biciklijada sa startom u Novigradu vodit će kroz istarska seoca, vinograde, maslinike i uz more, a svi sudionici moći će na okrjepnoj stanici kušati tradicionalnu istarsku hranu i degustirati autohtona istarska vina.

Prijave za ovu jedinstvenu utrku su već započele, a više informacija o Istria Granfondu pronađite na službenoj stranici ili na Facebooku.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.