Vijesti

HTI konferencija: Hrvatska jedna od najperspektivnijih destinacija zdravstvenog turizma

Na HTI konferenciji u Rovinju dodijeljena su priznanja Medical Tourism Indexa najboljim europskim destinacijama

HTI konferencija: Hrvatska jedna od najperspektivnijih destinacija zdravstvenog turizma

Dodjela priznanja Medical Tourism Indexa najboljim europskim destinacijama medicinskog turizma održala se zadnjeg dana HTI (Health Tourism Industry) konferencije, 1. ožujka, u Hotelu Lone u Rovinju.Dodjela priznanja održava se po prvi puta u Europi, i to baš u Hrvatskoj, gdje je okupila preko 200 sudionika iz cijelog svijeta.

Za najbolju europsku destinaciju medicinskog turizma proglašena je Velika Britanija za koju je priznanje preuzeo zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj Peter Clements. Drugo mjesto pripalo je Njemačkoj dok je nagradu preuzeo zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Njemačke Andreas Krauss. Gospođi Veruschki Becquart iz Francuske turističke zajednice (Atout France) uručeno je priznanje za treće mjesto. Četvrto i peto mjesto osvojile su Italija i Španjolska čija su priznanja preuzeli generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri te veleposlanik Španjolske Eduardo Aznar.

Hrvatska i Grčka dobile su posebnu nagradu za najperspektivnije destinacije u medicinskom turizmu.

Sinoćnja dodjela popraćena je nastupom rovinjske grupe The Music Club i pjevačem Simonom Marlowom tijekom kojeg je uživala i holivudska zvijezda Eva LaRue koja je netom prije bila proglašena ambasadoricom novog branda Stories, Croatian Unique Hotels Grupacije jedinstvenih luksuznih hotelaHGK.

Hrvatska gospodarska komora već je 7 godina suorganizator HTI konferencije, a svečanu dodjelu nagrada i večeru sponzorirala je Hrvatska turistička zajednica.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.