Turistička ponuda

Hrvatski turizam: Najbolji smo, najbolji!

Zašto posjetiti Hrvatsku? Najpoželjnija smo europska destinacija za odmor, u Hrvatskoj ljetuje i Bono Vox, Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom, a Zagreb najljepšim adventskim gradom – trebate li još argumenata?

Hrvatski turizam: Najbolji smo, najbolji!
Mala zemlja za veliki odmor, zemlja s velikim brojem otoka, čistim morem, netaknutom prirodom i prekrasnim plažama – sve je to Hrvatska. Pridodamo li tome vrhunsku gastronomiju i smještaj u vrhunskim hotelima, ne čudi da smo nedavno proglašeni jednom od najpoželjnijih zemalja za odmor. 
 
Naime, podaci sakupljani kroz proteklu godinu na portalu Teflsearch.com potvrdili su ono što smo oduvijek znali – Hrvatska je jedna od najpoželjnijih odredišta za odmor, ako sudimo prema pretraživanjima na Googleu koje je portal Teflsearch.com sakupljao od srpnja 2015. do srpnja 2016. godine. Rezultati su pokazali kako turisti najradije biraju zemlje za odmor u kojima će pronaći prekrasne plaže, a pritom neće bankrotirati, a na listi se, osim predvodnice Hrvatske, nalaze još i Grčka, Turska, Tajland, Španjolska, Italija, Kuba, Portugal, Malta i SAD. 
 
No, je li to dovoljno da posjetite Hrvatsku i hoće li doista ova turistička sezona biti rekordna, kao što u Ministarstvu turizma predviđaju? Evo još nekih razloga zbog kojih biste se mogli odlučiti za odmor u Lijepoj Našoj: 
 
Zadar – najpoželjnija europska destinacija 
 
Za prestižnu titulu najbolje europske destinacije u 2016. godini natjecalo se čak 20 destinacija, a nakon tri tjedna on-line glasovanja Zadar je izabran za najbolje europsko odredište u 2016. godini ostavivši iza sebe Atenu, Pariz, Milano, Prag, Rim i Beč. 
 
Bono Vox ljetuje u Hrvatskoj
 
Nakon što su u kolovozu Jadranom krstarili članovi grupe U2 The Edge i Adam Clayton, ubrzo im se pridružio i frontman banda Bono Vox koji je u Cavtatu dijelio obožavateljima autograme na rivi i šokirao chefa Hrvoja Zirojevića iz restorana Laganini na Palmižani, kada ga je poželio upoznati nakon odličnog obroka. 
 
Hrvatski turizam: Najbolji smo, najbolji!
 
 
Zagreb je najbolja europska adventska destinacija 
 
Zagreb, premoćni pobjednik izbora za najbolju božićnu destinaciju u Europi 2015. godine, iza sebe je ostavio velike europske metropole poput Londona, Bruxellesa, Leipziga, Dresdena, Beča, Londona i Berlina. U izboru za najbolju božićnu destinaciju na portalu European Best Destinations sudjelovalo je 101.703 osoba iz 176 država svijeta, od čega je Zagreb dobio gotovo 30.000 glasova. No, Zagreb nije prekrasan samo u adventsko vrijeme – divan je u sva četiri godišnja doba
 
U Hrvatskoj možete isprobati svoje jedriličarske sposobnosti 
 
Ivanka Trump, kćer Donalda Trumpa, kandidata za predsjednika SAD-a , imala je, sa svojom veselom ekipom, problema s pristajanjem u Splitskoj luci. Naime, luksuzni brod, mega-jahta, dužine 138 metara, nikako se nije uspio usidriti u Splitskoj luci, pa su se morali usidriti na vanjskom dijelu lukobrana.

U Hrvatskoj je lako biti romantičan 
 
Svijet je nedavno obišao viralni hit koji je pogledalo preko 10 milijuna ljudi koji prikazuje kako je mladi Australac Jeremy Carne, nakon što mu je njegova djevojka Michelle (koja je ljetovala u Hrvatskoj) izjavila kako joj nedostaje, spakirao kofere, kupio avionsku kartu i pritom snimao cijeli put do Hrvatske. Nakon što se djevojka iznenadila ugledavši ga, uslijedio je fantastičan provod u Dubrovniku i regiji.
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.