Turistička ponuda

Hotel Kvarner - najstariji hotel u Hrvatskoj

Odsjedanjem u ovom elegantnom hotelu imate prilike hodati istim hodnicima kao i carska obitelj

Hotel Kvarner - najstariji hotel u Hrvatskoj

Zamislite da možete boraviti u hotelu u kojem su odsjedale kraljevske obitelji, austrijski car Franjo Josip I. ili plesačica Isadora Duncan. Ovo ne mora ostati u domeni mašte jer vam najstariji hotel na Jadranu omogućuje uranjanje u njegovu slavnu prošlost.

Hotel Kvarner sagrađen je 1884. godine u prepoznatljivom klasicističkom stilu čija je arhitektura postala sinonim za eleganciju i profinjenost opatijskih hotela. Prvotno zamišljen kao sanatorij za plućne bolesti, postaje prva luksuzna destinacija u Opatiji koja se smatra začetnikom turističke tradicije Kvarnera. Za cjelokupni projekt i investiciju zaslužno je Društvo južnih željeznica i njegov ravnatelj, Friedrich Julius Schüler, dok su izvođači radova bili inženjeri Wilhelm i Meese.

Arhitektura hotela, s fasadom nedavno restauriranom prema izvornom izgledu te interijer s mnoštvom detalja evocira uspomene na njegovu živopisnu povijest. Usto možete uživati na terasi "najelegantnije kavane na svijetu" tik do mora, uz obalno šetalište Lungomare. U sklopu hotela nalazi se jedan od najznamenitijih simbola Opatije, Kristalna dvorana. Kao najveća sala te vrste u Opatiji, predstavlja prekrasno arhitektonsko ostvarenje idealno za poslovne skupove ili privatna događanja poput vjenčanja, koja i danas ugošćuje najsvečanije opatijske događaje i balove.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.