Vijesti

Hosteli udruženo kreću u osvajanje inozemnih tržišta

Pri HGK osnovano prvo nacionalno Udruženje hostelijera

Hosteli udruženo kreću u osvajanje inozemnih tržišta

Na  osnivačkoj sjednici Udruženja hostelijera pri HGK u četvrtak, 6. listopada, za predsjednika Udruženja izabran je direktor i vlasnik Palmers Lodge Hostela i Palmers Lodge Garden Hostela iz Zagreba Zoran Salopek, a za zamjenika predsjednika voditelj Hostela Dubrovnik i Dubrovnik 1 iz Dubrovnika, Luka Ćulić

- Potrebno je poslovanje hostela podignuti na višu razinu kako bi se unaprijedila kvaliteta te ostvarili njihovi interesi u pitanjima zakonodavnog okvira, tržišnog brandiranja, edukacije, promocije te drugih područja od interesa za hostele. Upravo je zbog toga osnovano Udruženje hostelijera pri HGK - naglasila je direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić. - Radit ćemo na uspostavljanju što bolje komunikacije s državnim i javnim službama, uvođenju nižih stopa PDV-a te boravišnih pristojbi za hostelske turističke usluge, a naglasak rada bit će na promociji hrvatskih hostela u inozemstvu te na razmjeni iskustava i informacija - istaknuo je predsjednik Udruženja Zoran Salopek.
 
Hosteli udruženo kreću u osvajanje inozemnih tržišta
 
- Mladi turisti čine približno 272 milijuna od ukupno 1,2 milijarde međunarodnih turističkih dolazaka u svijetu u 2015. godini. Ovaj udio od više od 22% upućuje na potencijal ovog tržišta na koji hostelska ponuda može najbolje odgovoriti, radi čega ju je važno razvijati - rekla je pomoćnica direktorice Sektora za turizam HGK Sanela Vrkljan koja je imenovana za poslovnu tajnicu Udruženja hostelijera.
 
Da je za osnivanje ovakvoga udruženja pravi trenutak, potkrijepili su i hostelijeri s područja Grada Zagreba, navodeći da se u ovoj godini na njihovu području nije otvorio nijedan novi hostel, ali ih je nekoliko zatvoreno. U Hrvatskoj je registrirano više od 220 hostela.
 
Uz predsjednika i zamjenika, izabrani su članovi Vijeća Udruženja: Andrej Kušeta, Botel Marina iz Rijeke; Lovro Novinc, Swanky Mint Hostel iz Zagreba; Tonči Glavina, Hostel Eklata iz Splita; Marina Knežević, Boutique Hostel Forum iz Zadra; Luce Draženović, Hostel Bureau iz Zagreba; Dario Glavina, Hostel Aton iz Nedelišća; Sandra Diković, Hostel Pipištrelo iz Pule.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.