Zdravstveni turizam

Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

Dental centar Poliklinike Bagatin mjesto je gdje vas čekaju najnovija dostignuća i inovacije iz područja stomatologije

Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

Prava digitalna revolucija posljednjih se godina odvija u stomatologiji. Vrata svog dental centra, ujedno jednog od najmodernijih u Hrvatskoj, otvorili su nam u Poliklinici Bagatin. U pratnji doktorice Mirne Munitić, specijalistice stomatološke protetike i voditeljice dental centra, prošli smo kroz sve ordinacije, upoznali se s najnovijim tehnologijama i uvjerili se koliko se način liječenja promijenio.

Najnovija dostignuća i inovacije odnose se na korištenje lasera u liječenju, digitalne rendgenske snimke, izradu nadomjestaka u svega nekoliko minuta i to unutar same ordinacije, uzimanje zagriza pomoću (čarobnog) štapića, stomatološke stolice koje se vrte za 360 stupnjeva i uključuju masažu, kao i sam razvoj softvera koji pacijenta povezuje s bilo kojom ordinacijom u svijetu.

Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

>> Poliklinika Bagatin - najbolja međunarodna klinika za estetsku kirurgiju

Lasersko liječenje

Laseri se u stomatologiji koriste kao nadopuna standardnim stomatološkim zahvatima, a u nekim terapijama i potpuno zamjenjuju tradicionalni pristup. Ako imate strah od stomatološke bušilice, onda je terapija laserom idealno rješenje za vas. Mi smo se imali prilike uvjeriti u rad lasera američkog proizvođača Biolase. Pružaju nježniju i manje invazivnu terapiju, štede zubno tkivo, a ujedno pružaju i bezbolniji tretman (smanjena upotreba anestetika), dok samo liječenje traje kraće uz brži i ugodniji oporavak. A najvažnije je da nema onog neugodnog zvuka koji vam je trauma još iz djetinjstva. Laserima se danas može liječiti karijes, izbjeljivati zube, a velika je pomoć i u terapiji gingivitisa te parodontitisa.

Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

Digitalno skeniranje čeljusti

Za određivanje pravilnog zagriza pacijenata, umjesto nekadašnjih artikulacijskih listića, danas se koristi sofisticirani t-scan uređaj američkog proizvođača Tekscan. Zagrizom u foliju uređaj točno u postotcima registrira gdje pacijent grize jače, a gdje slabije. Daje preciznu informaciju doktoru olakšavajući mu usklađivanje zagriza, a samim time i preciznije provođenje terapije čime se i osigurava dugotrajnost novih keramičkih krunica ili mostova.

Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

Protetski nadomjesci poput spomenutih krunica, mostova i ljuskica danas doživljavaju najveću revoluciju. Naime, mogu biti izrađeni u svega nekoliko minuta što za vas znači da novi osmijeh možete dobiti u jednom danu. Nisu više potrebni brojni dolasci u ordinaciju, čekanje od nekoliko dana, zvanje laboratorija, kao ni klasično uzimanje otisaka. Upravo to uzimanje otisaka gornje i donje čeljusti, zagriz u vosku te izrada zubi od gipsa kako bi se dobio 3D prikaz vaše čeljusti još je jedan 'oldschool' proces. Za najbolji 3D prikaz vaših zuba u Poliklinici Bagatin koriste intraoralni skener svjetski poznatog proizvođača Planmeca, koji ujedno služi i kod izrade protetskih nadomjestaka. Skeniranjem zuba dobiva se njihova vrlo precizna snimka, a traje svega nekoliko minuta, vrlo je ugodno za pacijenta i potpuno bezopasno.

>> Poliklinika Bagatin – priča o uspjehu i izvrsnosti

Novi zub u jednom posjetu

Nakon što se napravi digitalni snimak zuba, pristupa se dizajniranju nadomjestka koji se potom šalje na izradu. Postupak je izrazito brz i omogućuje izradu jedne krunice u 20-ak minuta zahvaljujući sustavu CAD/CAM. Upravo ova sinergija novih tehnologija omogućava pacijentima da u samo jednom posjetu Poliklinici dobiju potpuno novi zub. Usporedbe radi, za isti taj proces prije je bilo potrebno nekoliko dana. Sken čeljusti također se može poslati i u laboratorij ili bilo koju drugu ordinaciju u svijetu.

Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

Jedinstveni softver

Zahvaljujući jedinstvenom Planmeca sustavu koji koriste, svi su dentalni uređaji međusobno povezani što pacijentima omogućava novo iskustvo usluge, a doktorima pomaže da budu još bolji, brži i precizniji. Uza sve to, potpuno prilagodljivi stomatološki stolci ispunjeni memorijskom pjenom vrlo su ugodni, doprinose opuštenosti tijekom cijele terapije i rotiraju se. A to vam pak omogućava da odaberete koji dio Zagreba želite gledati. Prekrasan panoramski pogled na grad koji se pruža s 10. kata Poliklinike dođe kao 'točka na i' prilikom vašeg stomatološkog pregleda.

Hi-tech stomatologija u dental centru Poliklinike Bagatin

www.poliklinikabagatin.hr


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.