Vijesti

Healthy Meal Standard dobitnik nagrade Mediteranske turističke fondacije

Nagradu za Healthy Meal Standard dodijelila je predsjednica Malte, Marie-Louise Coleiro Preca, a podržalo 36 zemalja

Healthy Meal Standard dobitnik nagrade Mediteranske turističke fondacije

Diani Gluhak, magistri nutricionizma i autorici Healthy Meal Standarda, u sklopu međunarodnog skupa Mediteranske turističke fondacije u organizaciji Malte, uručena je godišnja nagrada za specijalne doprinose turizmu. Nagradu je 17.3.2017. godine uručila predsjednica Malte H.E. Marie-Louise Coleiro Preca, a za nagradu ju je predložio FIJET Hrvatska. Dodjelu nagrada i međunarodni skup je uz predsjedništvo podržao i premijer dr. Joseph Muscat, ministar turizma Malte dr. Edward Zammit Lewis te visoki dužnosnici parlamenta i Vlade.

Mediteranska turistička fondacija na čelu s Andrew Agius Muscatom neprofitna je organizacija koja objedinjuje preko 36 zemalja, a cilj joj je povećati i stvarati mogućnosti za održivi rast turizma diljem Mediterana. Vizija Mediteranske turističke fondacije je inspirirana suradnjom javnog i privatnog turističkog sektora, a misija je revitalizacija Mediterana kao destinacije mira i suradnje s pozitivnom klimom za ulaganje i promicanje održivog rasta turizma u cijeloj regiji.

Na skupu je sudjelovalo preko 1000 sudionika, među kojima su osim vlasnika velikih hotelskih lanaca, poduzetnika, turoperatora i inovatora, bili i mnogi visoki dužnosnici iz više od 36 zemalja. Godišnji skup u organizaciji Mediteranske turističke fondacije (MTF) je strateški bitan projekt za sve zemlje Mediterana, s obzirom na to da objedinjuje sve aspekte turizma, inovacija i promocije.

Tema skupa za novu godinu je bila „HOT – Hospitality of Tomorrow“, gdje je cilj bio prezentacija i promocija projekata koji će donijeti nove vrijednosti za ugostiteljski sektor. Healthy Meal Standard je među njima prepoznat kao vrijedan čimbenik za razvoj zdravstvenog turizma, s obzirom na to da prehrana za posebne potrebe postaje ključna točka upita gostiju. Uz HMS, nagradu je primio i Murat Ersoy, direktor Atlas Global, te Maestro Bruno Santori, poznati talijanski skladatelj.

- Zahvaljujem se kolegama iz FIJET Hrvatska što su me predložili i podržali u izboru za godišnju nagradu Mediteranske Turističke Fondacije s naglaskom na promicanje turizma. Healthy Meal Standard je sada, kao hrvatski projekt i inovacija, prepoznat i podržan od svih mediteranskih zemalja, što je posebna čast i ponos za mene, sve kolege koji su u projektu od samog početka, a vjerujem i za Hrvatsku - rekla je Diana Gluhak.

Healthy Meal Standard (HMS) je certifikat prehrane za posebne potrebe u javnim objektima. Za hotele, restorane i ostale ugostiteljske objekte ima posebnu važnost u području zdravstvenog turizma, sukladno strategiji razvoja turizma. Healthy Meal Standard je podržan od gotovo svih relevantnih institucija iz Hrvatske, posebno ističući Ministarstvo turizma, Hrvatsku gospodarsku komoru, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Kineziološki fakultet, NZZJZ Andrija Štampar, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatsko društvo za kvalitetu i udrugu Zdravi obrok Hrvatska.

www.healthymealstandard.hr


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.