Turistička ponuda

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Hrvatska ima dovoljno potencijala da se predstavi kao destinacija luksuznog turizma, o čemu svjedoči ovih 16 hotela

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Od svibnja ove godine hrvatski se turizam može podičiti novoosnovanom Grupacijom jedinstvenih luksuznih hotela, koja za cilj ima predstavljanje Hrvatske kao destinacije luksuznog turizma na svjetskom tržištu. Uz podršku HGK članovi su definirali kriterije koje trebaju ispunjavati hoteli kako bi postali članovi Grupacije. To su hoteli s četiri ili pet zvjezdica i/ili hoteli baština visoke kvalitete s najviše 60 soba, restoranom koji pruža poseban gourmet doživljaj te jedinstvenom prodajnom ponudom u najmanje jednoj od sljedećih kategorija: povijest, kultura, priroda, konceptualni dizajn, doživljaj i inovativnost. Uz minimalne uvjete koje hotel mora ispunjavati prilikom pristupanja Grupaciji, stručno povjerenstvo posebno će vrednovati dodatne pokazatelje kvalitete usluge kao što su personalizirana usluga, visoki postotak zadovoljstva gostiju, članstvo u relevantnim međunarodnim organizacijama hotela i međunarodne nagrade.

- Glavni je cilj pozicionirati se na međunarodnom tržištu kao luksuzni hoteli Hrvatske koji nude vrhunsku uslugu, jedinstvenu ponudu i poseban gourmet doživljaj. Hrvatska već sada ima kapacitete za takav turizam. Moramo to početi koristiti, a udruženi smo snažniji i šanse za uspjeh su nam još i veće - istaknuo je predsjednik Grupacije Nenad Nizić. Većina ovih luksuznih hotela dobitnici su brojnih prestižnih turističkih nagrada i ponudom su u potpunosti prilagođeni gostima novog doba, koji traže vrhunsku uslugu prilagođenu individualnim potrebama.

Hotel Bastion

Hotel Bastion jedinstven je gradski hotel koji odiše duhom kulturnog nasljeđa grada Zadra. Čar hotela Bastion proizlazi iz njegovog povijesnog položaja na srednjovjekovnim zidinama Kaštela iz 13 stoljeća, kojeg nekoliko minuta pješice dijeli od centra grada ili predivne plaže. U sklopu hotela nalazi se i vrhunski restoran Kaštel koji poslužuje jela sredozemne kuhinje u otmjeno uređenoj blagovaonici i na prostranoj terasi s pogledom na vrt. Njegovo luksuzno uređenje i individualni pristup gostu prilikom pružanja usluga jamče nezaboravno iskustvo boravka u Zadru.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Spavaće sobe s pažljivo i ručno izrađenim stilskim namještajem u duhu secesije spajaju tradiciju s najvišim standardima suvremene udobnosti i ekskluzivnosti, gdje se detaljima poklanja istančana pozornost. Blagodati Svijeta sauna s relax zonom, fitness program, zapadne i istočnjačke tehnike masaža, beauty tretmani lica i tijela, raznovrsni jednodnevni, vikend i višednevni Wellness programi kreirani su da zadovolje sve želje i potrebe gosta. Kroz različite prirodne wellness programe u kojima se koriste blagodati parne kupelji, biranih prirodnih preparata na bazi bilja, cvijeća i voća te kroz pokrete masaže spretnih ruku stručnog osoblja priuštit ćete si nesvakidašnji doživljaj.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.hotel-bastion.hr

Meneghetti Wine Hotel, Restaurant & Winery

Smješten u ruralnom istarskom okolišu usred netaknute prirode, Wine hotel Meneghetti pruža gostima privatnost, luksuz i neponovljiv doživljaj uživanja u prekrasnom krajoliku i besprijekornim linijama prostranih vinograda. Hotel njeguje izuzetnu sofisticiranost i finoću u svojoj arhitekturi - drvene grede i podovi u kombinaciji s modernim i antiknim namještajem u sobama stvaraju savršenu scenografiju za idealan odmor, dočaravajući atmosferu prošlih vremena u spoju s ugodnostima modernog doba. Gostima su na raspolaganju 4 elegantno uređene sobe i apartmana, vrhunska usluga, gourmet restaurant te unutarnji i vanjski bazeni s pogledom na vinograde.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Danas Meneghetti funkcionira kao vinska i gastronomska destinacija gdje se na istom mjestu nalaze wine hotel, gourmet restoran i radna vinarija gdje gosti na jednom mjestu mogu kušati autohtona vina. Berba se vrši ručno, grožđe u podrum i prešu dospijeva slobodnim padom, bez pumpi, vinifikacija se pažljivo vodi i odvija se prirodnim putem. Tako su u okrilju prirodnog okruženja Istre predstavljeni njezini najznačajniji proizvodi, vrhunsko vino i maslinovo ulje, sve to uz miris mora i mediteranskog bilja.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.meneghetti.hr

Villa Dubrovnik

Ovaj luksuzni hotel s 5 zvjezdica nalazi se svega 15 minuta hoda od povijesne jezgre Dubrovnika, a za potpuni doživljaj tijekom ljetne sezone očekuje vas i usluga prijevoza brodom do stare gradske jezgre. Poseban je adut ovog komadića raja njegova lokacija – smještena uz liticu, iz svih se soba ove vile pruža prekrasan pogled na stari grad Dubrovnik i otočić Lokrum. Smještena u borovoj šumi, okružena stablima limuna i naranče uz vrtove bugenvilija i oleandra, Villa Dubrovnik razmazit će vas vrhunskom uslugom i elegantnim uređenjem. Taj je trud prepoznat i nagrađen u sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, gdje su dodijeljene turističke nagrade najboljima od najboljih, a Villa Dubrovnik proglašena je hotelom godine.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Svih 56 rezidencija Ville Dubrovnik pruža prvoklasnu uslugu koja utjelovljuje suvremeni luksuz i profinjenu eleganciju. Uživajte na suncu u skrovitosti privatne plaže, na ležaljci samo korak od mora, ili provedite dan uz hotelski bazen uz koktel u ruci. Na dvije etaže u samom srcu Ville Dubrovnik nalazi se Spa Villa koja umiruje osjetila inovativnim tretmanima tijela, saunama ili masažama. Obogatite svoj doživljaj uz zalogaje mediteranske filozofije restorana Pjerino ili neočekivanim fuzijama hrane u hladu alfresco bistroa Giardino. Zapanjujući vidici na dubrovački akvatorij iz Prosciutto & Wine Bar loungea na krovu učinit će vaš boravak nezaboravnim iskustvom.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.villa-dubrovnik.hr

San Rocco Heritage Hotel & Gourmet Restaurant


Drevno obiteljsko imanje 2004. je godine pretvoreno u ekskluzivni turistički kompleks opskrbljen komforom i svim potrebnim sadržajima koje iziskuju moderni europski hoteli vrhunske kategorije. Hotel se sastoji od triju zdanja - ono što je nekad bila vila gospodara, štala istarskog boškarina i spremište poljoprivrednog alata i zaprežnih kola postalo je jedinstveni hotelski kompleks koji odiše duhom prošlosti. Iako se nalazi u samom centru Brtonigle, hotel je okružen velikim parkom te maslinikom gdje gosti mogu uživati u miru i tišini, poljuljani zvukovima netaknute prirode.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Svaka je soba dizajnirana za sebe i nudi poseban ugođaj. Detalji u drvu, kamenu i kovanom željezu prizivaju ovdašnju tradiciju i usko su vezani za područje Istre. Sve su sobe pažljivo uređene, pri čemu su korišteni tradicionalni materijali poput drva, kamena i kovanog željeza. A u prostorijama bivšeg podruma gdje se donedavno u velikim hrastovim bačvama odmarao obiteljski ponos, istarska malvazija, danas se nalazi jedan od najpoznatijih restorana ove regije. Član udruge Jeunes Restorateurs d’Europe, restoran gourmet San Rocco ubraja se u sam vrh istarske i hrvatske gastronomije.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.san-rocco.hr

Hotel Kazbek

Boutique hotel Kazbek smješten je na lapadskoj obali, svega 3 km od povijesne jezgre Dubrovnika. Ova nekadašnja plemićka rezidencija sagrađena je 1573. godine te je nakon dugih i nemirnih godina konačno kompletno obnovljena, zadržavši svoju originalnu ljepotu i funkciju ljetnikovca. Sama obnova ove stare povijesne zgrade na prestižnoj lokaciji vođena je uz maksimalno očuvanje originalnosti starog zdanja, istovremeno osiguravajući najviše moguće standarde u pogledu udobnosti, sve s ciljem vraćanja starog sjaja i slave dvorca.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Hotel Kazbek savršena je kombinacija povijesti i pogodnosti suvremenog života koje svaki gost očekuje od modernog i luksuznog butik hotela, mjesto gdje vlada savršena harmonija prošlosti i sadašnjosti. Svaka je soba individualno uređena, a detalji poput grbova starih dubrovačkih obitelji podsjećaju na slavnu prošlost kada je ljetnikovac služio kao idilično utočište od svakodnevnog života nudeći nadahnuće i privilegirani prostor za stvaranje. Cjelokupni je namještaj ručno izrađen kako bi se dočarao istinski ugođaj tradicije visoke klase starog Dubrovnika. 12 individualno uređenih soba i jedan apartman, kao i kapacitet za sastanke, čine ga idealnim odredištem za romantične boravke, medeni mjesec, vjenčanja i privatizirani najam, a osim pojedinačnih soba, moguće je unajmiti pojedini kat kao i cjelokupni hotel.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.kazbekdubrovnik.com

The Pucić Palace


Pucić Palace hotel smješten je u centru Dubrovniku na trgu Ivana Gundulića, u srcu starog grada. Nekadašnja privatna barokna palača iz 17. stoljeća  2002. je godine pretvorena u prekrasan boutique hotel sa 17 luksuzno opremljenih soba i 2 apartmana. Svaka soba dobila je ime po poznatoj povijesnoj ličnosti iz Dubrovnika, među koje spadaju slavni pjesnici, dramaturzi, slikari i znanstvenicim, a individualno uređenje svake sobe očituje se kroz stil vremena kojem je pripadao onaj po kojem je soba dobila ime. Prilikom uređenja, kombinirane su autentične značajke, kao što su veličanstveni parket od maslinovog drva te kameni zidovi, s modernim sadržajima. Tako se hotelom protežu otmjene sobe s ručno tkanim tepisima na tamnim hrastovim podovima, visoki stropovi s drvenim gredama, mramorna stubišta i kupaonice s mekim kućnim ogrtačima, koje su dizajnirane u romaničkom stilu s pločicama talijanskog mozaika.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske
 
Hotel uključuje i Pucić aneks s apartmanima, smješten na šarmantnom uglu dubrovačkog starog grada nasuprot crkve sv. Blaža, samo jednu ulicu udaljen od Pucić Palace. Gostima su također na raspolaganju tri elegantne blagovaonice - Defne terasa i cafe Royal za ukusna mediteranska i internacionalna jela te Razonoda vinski bar. Pucić Palace omogućuje gostima ekskluzivan pristup East West Beach Klubu - plaži Banje koja je samo nekoliko minuta lagane šetnje udaljena od hotela.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.thepucicpalace.com

Hotel Bevanda

Opatijski Hotel Bevanda nastao je na temeljima istoimenog restorana, osnovanog 1971. godine. Legendarno ime obogaćeno je s 10 bogato opremljenih soba, svake nazvane po slavnoj osobi koja je tijekom opatijske povijesti boravila u gradu i inspirirala se ovdašnjom mondenom kulturno-društvenom scenom. Među njima su svoje mjesto našli i plesačica Isadora Duncan, književnici Vladimir Nabokov, Sergei Esenin i James Joyce, kao i kompozitor Gustav Mahler. Poveznicu Opatije i ovih umjetnika, znanstvenika, plesačice i carice potražite u bogato opremljenim sobama, radovima hrvatskih arhitekata i dizajnera, koji pokazuju kako najbolje ideje nije potrebno tražiti daleko od kućnog praga. Za arhitektonska rješenja zaslužni su DražulGlušica arhitekti iz Rijeke, stolariju i namještaj je izradila zagrebačka tvrtka Sinago, a iz istog grada dolaze i vizualna rješenja, iz studija Kuharić Matoš.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Zahvaljujući savršenoj lokaciji, tik uz more, gosti su u prilici ispijati jutarnju kavu uz opuštajući pogled na more, a tijekom večeri uživati u glazbi i dinamičnosti noćnog života u režiji Bevande. Također mogu iskusiti jedan od najbogatijih vinskih podruma regije, gdje Bevandina kolekcija nastavlja postavljati nove restoranske standarde. Vodeća hrvatska vina prirodno su osnova podruma, dok lista međunarodnih butelja predstavlja ugledan pregled ključnih vinogradarskih regija.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.bevanda.hr

Design Hotel Navis

Dizajnerski hotel Navis smješten je na stijeni iznad mora, udaljen svega 750 metara od slikovitog ribarskog naselja Volosko. Probuditi se usred prelučkog zaljeva s pogledom na Kvarner, jutro započeti osvježavajućom masažom, riješiti se stresa u sauni i kupelji, zaroniti u opuštajući bazen te si na kraju priuštiti kraljevski tretman hidratacije, to je potpuna definicija odmora koju nudi hotel Navis.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Svaka od 44 sobe hotela Navis specifična je na svoj način, ali svima je zajednički vrhunski dizajn, pomno odabrani detalji te pogled koji ostavlja bez daha. Zahvaljujući prostranim staklenim stijenama koje se protežu cijelim prostorom, iz sobe se pruža spektakularan pogled na more, a osjećaj je kao da ste na samoj pučini. Skladan spoj prirodnih materijala te prekrasnih komada dizajnerskog namještaja ostavljaju poseban dojam. A restoran Navis, smješten na samoj hridi prelučkog zaljeva, pruža vrhunski gourmet doživljaj svakom gostu i poziva na kulinarsko putovanje pod vodstvom šefa kuhinje Nenada Posavca. Atmosfera je čarobna: dok vam poglede mami kvarnerski arhipelag koji ponosno krasi pučinu, vaše nepce čeka posebno iznenađenje.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.hotel-navis.hr

Life Palace Heritage Hotel

Elementi palače Marenci iz 15. stoljeća savršeno su ukomponirani u ekskluzivnu unutrašnjost ovog gradskog hotela, čime je renesansna gradska palača i njezina povijesna baština prezentirana kroz obiteljski hotel, savršeno ugniježđen na malom i živahnom gradskom trgu. Heritage Hotel Life Palace idealna je polazišna točka za istraživanje Šibenika i njegove okolice, oaza luksuza za vikend bijeg od svakodnevnih briga i stresa, ali i izvrsni odabir za poslovni boravak. U blizini objekta nalaze se sve važnije kulturno-povijesne zgrade i spomenici, a bila bi šteta propustiti i posjet nacionalnim parkovima srednje Dalmacije.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Njegovih 17 vrhunski uređenih soba oblikovano je i opremljeno s posebnom pažnjom i ljubavi, obogaćeno odabranim detaljima te modernim sadržajima poput wellness zone s hidromasažnom kadom i finskom saunom. Kavana & slastičarnica Life Palace nalazi se u prizemlju luksuzne rezidencije gdje možete kušati odabrane slastice te uživati u svojoj jutarnjoj kavi uz bogate okuse mediteranskog doručka. Šarmantan gradski trg i velika terasa odlična su scenografija za gastro delicije na otvorenom i početna točka istraživanja grada.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.hotel-lifepalace.hr

Hotel Martinis Marchi Heritage


Dvorac u kojem su smješteni hotel i restoran izgrađen je davne 1703. godine, kad je bio u vlasništvu braće Marchi zaslužnih za obranu Splita od gusarskih napada. Danas je njihovo zdanje sinonim za luksuzan i udoban odmor s mediteranskim štihom - stoljetna konstrukcija dvorca ostala je ista, uz drvo i kamen koji naglašavaju povijesnost dvorca, ali prostrane sobe i vrhunska usluga garantiraju osjećaj doma. Svaka od šest hotelskih soba uređena je na različit način, ali nit vodilja bio je klasičan stil koji nikada ne izlazi iz mode, uz detalje modernog dizajna za pritajenu dozu luksuza.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Uz dvorište prepuno zelenila i terasu uređenu u mediteranskom stilu, hotel nudi i uživanje u bazenu okruženom bijelim kamenom i posebno dizajniranim ležaljkama. A za one koji se zažele morskog plavetnila, hotel je osigurao i bogatu ponudu plovila - Sunseeker, Superhawk 50 te luksuzna i brza motorna jahta Martinis Marchi spremni su da u bilo kojem trenutku krenu put pučine.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.martinis-marchi.com

Vestibul Palace Hotel

Hotel Vestibul nalazi se u srcu Dioklecijanove palače, što ga čini idealnom lokacijom za poslovne ljude i turiste željne istraživanja Splita. Svih 1700 godina povijesti grada Splita počiva pred njegovim vratima, a glavne atrakcije kao što su Peristil, Crkva cv. Duje i Riva udaljeni su svega par koraka od hotela. Skladan i suvremen interijer isprepleten je s izvornom starorimskom arhitekturom, gdje vas rimske zidine okružuju čak i kada spavate.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Toplina ambijenta naglašena je prirodnom svjetlošću koja probija kroz veliki stakleni krov lobija, a ugodna večernja rasvjeta naglašava strukturu autentičnih zidova. Sav namještaj ručno je izrađen i vrhunski dizajniran za ugodan boravak u nekoj od elegantnih i prostranih soba hotela koji je član biranog društva Small Luxury Hotels. Svoju kulinarsku znatiželju zadovoljite u restoranu Magnus koji koristi organske sastojke iz netaknutih dalmatinskih otoka i zaleđa. A da bi upotpunili okuse na tanjuru, tu je vinska lista fokusirana na najbolje regionalne i nacionalne autohtone sorte.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.vestibulpalace.com

Adriana Hvar Spa Hotel

Hotel Adriana, luksuzni dragulj na hrvatskom najsunčanijem otoku, smješten je uz obalu u samom središtu grada Hvara, a može se pohvaliti pogledom na staru gradsku jezgru, slikovitu hvarsku Pjacu, Arsenal, Tvrđavu i marinu. Unutrašnjost ovog nagrađivanog boutique hotela krije labirint moderno uređenih prostorija, skrivajući jedinstvenu oazu užitka i relaksacije - od prizemlja u kojem se smjestio moderan Lobby bar i slikoviti restoran Butchery&Wine, do spektakularnog Top bara i prostranog bazena s grijanom morskom vodom na vrhu hotela.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Adrianin jedinstveni Sensori spa nudi terapeutske tretmane i tretmane ljepote, masaže i cijeli niz posebnih programa za cjelovit osjećaj opuštanja i revitalizacije. Inspirirana hvarskim krajolikom i mirisom eteričnog bilja, Sensori filozofija usmjerena je na holistički pristup i stvaranje iskustava koja će blagotvorno utjecati na vaše unutarnje zdravlje i vanjsku ljepotu. U kombinaciji s unutarnjim uređenjem i elegantnim sobama, čistih linija naglašenih mekim tkaninama finog uzorka, toplim nijansama drva i prirodnim materijalima, Adriana garantira potpuni osjetilni doživljaj i ljekoviti učinak sadržaja i programa hotelskog spa centra.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.suncanihvar.com/adriana

Hotel Adriatic

Luksuzni boutique hotel Adriatic nalazi se u samom srcu živahne stare jezgre grada Rovinja koja je još 1963. godine proglašena spomenikom kulture. Nedavna obnova, za koju je zaslužan arhitektonski ured 3LHD, sačuvala je sve vrijednosti i stari duh hotela uz dodatak svih pogodnosti i udobnosti modernog doba. Pročelje je zadržalo autentični povijesni izgled iz 1913. godine, dok je unutrašnjost oživjela mnoštvom tekstura, tonova i boja dobivši eklektičan, suvremen i elegantan ugođaj. Osim što posjeduje zavidnu kolekciju umjetnina, Hotel Adriatic jedan je od rijetkih hotela čija su umjetnička djela nastala upravo za taj prostor. Renomirani lokalni i regionalni suvremeni umjetnici stvorili su radove čiji se koncepti razvijaju u komunikaciji s prostorom i baštinom ove povijesne građevine i njezina okruženja.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Hotel Adriatic raspolaže s 18 suiteova s prekrasnim pogledom na otok Sv. Katarina, glavni gradski trg ili staru jezgru Rovinja. U prizemlju se nalazi à la carte restoran Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranim francuskom rivijerom i bar s najvećim izborom viskija u Hrvatskoj. Tijekom ljeta gostima na raspolaganju stoji besplatna usluga prijevoza brodom do otoka Sv. Katarine i Sv. Andrije - jednostavno zakoračite iz hotelske soba na brod koji vas čeka ispred hotela i provedite dan na skrovitim otočnim plažama.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.maistra.com/hr/hotel-adriatic-rovinj

Boutique Hotel Alhambra

U Čikatu, najljepšoj uvali otoka Lošinja, očekuje vas Boutique Hotel Alhambra, okružen visokim borovima, agavama i palmama uz jedinstveni miris lošinjskog aerosola. Zajedno s Villom Augustom, čini jedinstveno mjesto na kojem je duh aristokratskog vremena savršeno sjedinjen s modernom udobnošću i vrhunskom uslugom. U hotelu Alhambra sve je podređeno stvaranju osjećaja elegancije i luksuza, a u uređenju interijera korišteni su ekskluzivni materijali i vrhunski dizajn. Hotel je nedavno osvanuo u novodizajniranom izdanju za koje su zaslužni Luka Kuharić, Bojan Matoš i Pavao Kuharić iz agencije za dizajn i oglašavanje Kuharić Matoš.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Alhambra Spa oaza mjesto je gdje se možete potpuno prepustiti uživanju uz personalizirane tretmane. U luksuznom okruženju nudi njegu lica i tijela, masaže i tretmane s mirisima i aromama Lošinja uz posebno osmišljene rituale, zahvaljujući kojima se u svakom trenutku osjećate profinjeno, opušteno i posebno. Sve su to razlozi zbog kojih je ovaj hotel jedinstveni spoj povijesne austrougarske arhitekture i vrhunskog modernog komfora, član svjetskog lanca Small Luxury Hotels.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.losinj-hotels.com

Palača Lešić Dimitri

Palača Lešić Dimitri nalazi se u srcu starog grada Korčule, inspirirana najpoznatijim stanovnikom Korčule, slavnim moreplovcem Markom Polom i njegovim putovanjem duž Puta svile koje je, kako priče kažu, započelo baš na ovom otoku. Nekadašnja biskupska palača iz 18. stoljeća restaurirana je punih pet godina, uz rad tima arhitekata i dizajnera interijera iz Azije i Hrvatske. Predanost očuvanju nepromijenjenog izvornog izgleda Palače i rasporeda prostorija rezultirala je s pet individualnih apartmana umjesto klasičnih hotelskih soba - svaki se apartman s jednom do tri spavaće sobe pruža na vlastitom katu, zadržavajući izvorne elemente uz namještaj izrađen po mjeri, izvrstan dizajn i modernu tehnologiju.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Cjelokupan dizajn Palače odaje počast Marku Polu i njegovim avanturama na Putu svile integrirajući stilska obilježja različitih krajeva na tom putu s izvornim osobinama obnovljene Palače i ručno izrađenim namještajem. Tako wellness oaza mira za vaša osjetila usred stoljetnih zidina uz egzotično iskustvo spaja kulture i tehnike sa svih dijelova Puta svile, uz uporabu bilja, cvijeća i voća organski uzgojenih u Dalmaciji i Aziji.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

www.ldpalace.com

Valamar Isabella Miramare Island Resort

Samo pet minuta vožnje brodicom dijeli starogradsku rivu Poreča od ekskluzivnog resorta Valamar Isabella Island Resort na čarobnom otoku Sveti Nikola. Za sve koji traže bijeg od od svakodnevne gužve i stresa, bujno mediteransko raslinje, borova šuma, raznovrsne plaže i spektakularne morske panorame garancija su prvoklasnog odmora. Na raspolaganju stoji vrhunski smještaj u hotelu Valamar Isabella i obližnjim vilama, a za ljubitelje luksuza tu su ekskluzivni suiteovi Valamar Isabella Miramare i raskošni apartmani dvorca Isabella.

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela: Upoznajte 16 najluksuznijih hotela Hrvatske

Plaže u resortu prilagođene su različitim tipovima odmora, a zajedničko im je kristalno čisto more i pogled od milijun dolara. Možete odabrati obiteljsku plažu, plažu samo za odrasle, premium plažu za goste objekata s 5* ili uskočiti u infinity bazen dvorca Isabella s pogledom na pučinu. Ako se u resortu želite rekreirati ili zabaviti, aktivniji dio otoka nudi široku ponudu popularnih sportskih i animacijskih sadržaja - od fitness programa, sportskih turnira, animacijskih programa za djecu pa do učenja jedrenja, surfanja i ronjenja uz širok izbor sportova na vodi. Vrhunski smještaj, atraktivni bazeni, različite mogućnosti za objed, sportske i zabavne aktivnosti za sve dobne skupine i želje stvorit će savršen sklad i pružiti vam odmor iz snova.

ww.valamar.com

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.