Destinacije AZ

Grad Zagreb - hrvatska metropola

Osim bogate turističke i kulturne ponude, u Zagrebu te čekaju brojne privatne i javne poliklinike te zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge

Grad Zagreb - hrvatska metropola

Grad Zagreb, smješten na zemljopisnom, kulturnom, povijesnom i političkom sjecištu istoka i zapada Europe, glavni grad Hrvatske, spaja kontinentalni i mediteranski duh u osebujnu cjelinu. Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske sa sjedištem Sabora, Predsjednika i Vlade. Povoljan geografski položaj između Panonske nizine, ruba Alpa i Dinarida omogućio je spontani nastanak mjesta slobodne komunikacije.

Grad Zagreb - hrvatska metropola

Grad sa sjeverne strane od hladnih sjevernih vjetrova štiti gora Medvednica, a prostrana ravnica i rijeka Sava otvaraju ga prema ostalim stranama svijeta. U Zagrebu živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske, što je u brojkama gotovo milijun. Građani su stoljećima stizali iz različitih krajeva Europe, a u novijoj povijesti iz svih krajeva Hrvatske te su svojim doprinosom obogatili kulturu grada.

Grad Zagreb - hrvatska metropola

Zagreb je siguran velegrad otvorenih vrata, burne povijesti i zanimljivih ličnosti, koji srdačno poziva na upoznavanje i ispunjava očekivanja. U ovom se gradu lako sklapaju zanimljiva poznanstva, nova prijateljstva i proživljavaju nezaboravne dogodovštine. Povijesne se sekvence čitaju kao slikovnica na sačuvanim fasadama, a ulice i trgovi odišu suživotom različitih mentaliteta koji stvaraju prepoznatljiv zagrebački identitet opuštenog velegrada. Savjet je prepustiti se atmosferi grada, od kojeg su ljepše samo Zagrepčanke, tvrde mnogi.

Grad Zagreb - hrvatska metropola

Osim bogate turističke i kulturne ponude, brojne privatne i javne poliklinike te zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge, uz konkurentne cijene, čine glavni grad Hrvatske centrom medicinske izvrsnosti. Dodatnu mu prednost donosi blizina velikim emitivnim tržištima, odlična prometna povezanost, ali i cjelokupna ponuda koja zadovoljava i one najzahtjevnije.

Kvalificirano medicinsko osoblje i suvremena oprema jamče izvrsnu zdravstvenu uslugu. Smještajne mogućnosti su raznovrsne pa, tako, Zagreb danas ima 52 hotela s 7.034 postelje, 44 hostela s 2.126 postelja te 1.456 apartmana, studio apartmana i soba s 3.418 postelje.

Grad Zagreb - hrvatska metropola

Bitno je istaknuti da hrvatska metropola, tijekom cijele godine, ima i niz drugih sadržaja koje upotpunjuju ponudu zdravstvenog turizma, stvarajući dodatnu vrijednost cjelokupnog doživljaja. Neograničene su mogućnosti posjeta glazbenim i kazališnim predstavama, likovnim priredbama i muzejima, sportskim priredbama te uživanja u ugodnim šetnjama, zanimljivoj arhitekturi, mnogim parkovima u središtu grada, pješačkim zonama i atmosferi. Tu je i zagrebačka okolica koja je iznimno lijepa i atraktivna, s bogatim vinogradima i vinskim cestama, zanimljivim muzejima, srednjovjekovnim i baroknim dvorcima te mnogim ljekovitim toplicama.

Ako se iz razloga medicinskog turizma odlučite za Zagreb, tada ste osim kvalitete odabrali i konkurentne cijene te doživljaj kojeg glavni grad Hrvatske pruža.

www.infozagreb.hr

 

PROČITAJ OVO:

>> Naš Zagreb - najbolja europska adventska destinacija
>> Upoznajte Zagreb u kojemu žive vještice i Marija Jurić Zagorka
>> Zagreb – centar medicinske izvrsnosti

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.