Događanja

Floraart - posjetite poučne i zabavne radionice

Za sve znalce i amatere - ljubitelje hortikulture, Floraart donosi brojna predavanja u edukativnom popratnom programu

Floraart - posjetite poučne i zabavne radionice

Kako je izgledala čajanka u vrtovima Škotske prije 400 milijuna godina, piknik uz rijeku u blizini Chicaga prije 300 milijuna godina ili sunčanje na kredskom otoku Hvaru s dinosaurima, mogli su doznati svi koji su posjetili zanimljivu radionicu o pradavnim vrtovima na 53. Floraartu, koji se do 3. lipnja održava na zagrebačkom Bundeku.

Bogat edukativni program dao je odgovore i na pitanja zbog čega neko cvijeće možete pronaći samo u određenim bojama i kako amaterske fotografije učiniti pravim malim umjetničkim dijelom. 
 
Floraart - posjetite poučne i zabavne radionice
 
- Tijekom sljedećih dana u kupoli na Floraartu očekuje nas niz zanimljivih radionica. Tako će nas u četvrtak članovi Udruge studenata Šumarskog fakulteta naučiti kako prepoznati problem na drveću, doznat ćemo sve o pradavnim vrstama stabala i živim fosilima koji se i danas nalaze u zagrebačkom Botaničkom vrtu, ali i kako se proizvode orhideje. U petak nas očekuje zanimljivo predavanje o najstarijim stablima, te prezentacija najljepših kućnih vrtova Zagreba i Zagrebačke županije. U subotu će se prezentirati izrada kokedame – novog trenda u cvjećarstvu, varijante u kojoj se biljke omataju mahovinom bez lonca i tako se dobiju vrlo atraktivni dekorativni elementi u prostoru. Bit će riječi i o maceratima i hidrolatima od cvijeća, a na Floraartu ove godine predstavljamo i nekoliko zanimljivih knjiga poput proširenog izdanja knjige Travnjaci Nikole Samardžije i brošure Urbano šumarstvo za početnike - istaknula je Vesna Čuljat,  magistrica inž. agronomije iz Zrinjevca.
 
Floraart oduvijek je zanimljiv srednjoškolcima koji ga posjećuju svake godine u velikom broju i natječu se u aranžiranju cvijeća. Ovogodišnje natjecanje s temom Procvjetali okvir pokazalo je da su učenici pravi cvjetni virtuozi, a prvo mjesto pripalo je Ani Huzjak iz Prirodoslovne škole Karlovac. 
 
Izložba je otvorena svaki dan od 9 do 21 sat. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.