Vijesti

Festival svjetla Zagreb donio čak 44 % više noćenja

Zagreb postao sve privlačnije turističko odredište zahvaljujući atraktivnim događanjima, među kojima je i Festival svjetla Zagreb

Festival svjetla Zagreb donio čak 44 % više noćenja

Za vrijeme trajanja nedavno održanog Festivala svjetla Zagreb, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, zabilježeno je 28 % više dolazaka i čak 44 % više noćenja. U odnosu na prošlogodišnje razdoblje održavanja Festivala, kada je TZGZ prvi put organizirala ovu manifestaciju, ove godine je u četiri dana ostvareno 10.652 dolazaka i 21.592 noćenja.

U navedenom razdoblju ostvarenih dolazaka domaćih turista je bilo 3.032 (rast 32 %) te stranih 7.620 (rast 26 %), a najbrojniji su bili gosti iz: Južne Koreje, Italije, Bosne i Hercegovine, SAD-a i Njemačke. Od ukupno ostvarenih noćenja, domaći turisti su ostvarili 5.094 (rast 30 %), a strani 16.498 (rast 48 %).

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld, za ovu je priliku komentirala - Izuzetno sam zadovoljna ovim odličnim rezultatima, a posebno činjenicom da su pojedina tržišta (Slovenija, Austrija, Mađarska) na kojima je TZGZ provodila online i offline marketinške kampanje ostvarila porast od više od 50 %, što ukazuje na uspješnost kako kampanje, tako i samog Festivala svjetla Zagreb.

Dosadašnji rezultati za prva dva i pol mjeseca također su jako dobri. Točnije, za razdoblje od 01.01. do 15.03.2018.godine broj dolazaka je veći za 17 % (152.762), a broj noćenja za 24 % (315.474) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Podaci su to koji iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno turističko odredište i TZGZ očekuje da će se takav pozitivan trend nastaviti i u nadolazećim mjesecima.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.