Turistička ponuda

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

I ove godine ljubitelje aromaterapije, od 8. do 23. travnja 2017. godine, očekuje 5. Festival aromaterapije „Apsyrtides“, na kojem će se održati brojne aktivnosti, radionice i edukacije na temu zdravlja, sporta i vitalnosti

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

Trinaest sudionika ovogodišnjeg Festivala, od 8. do 23. travnja 2017. godine nudit će čak 22 događanja poput aromatičnih avanturističkih tura, radionica aromaterapije, tretmana njege lica i tijela, opuštajućih masaža uljima lošinjskog bilja, programa grupnih vježbi istezanja i opuštanja u borovoj šumi pored mora, izrade prirodnih krema, nakita, prirodnih sapuna i balzama, procesa destilacije, radionica koktela s aromatičnim biljem, zabavnih igara, radionica filcanja mirisnih vunenih kuglica te drugih zanimljivih radionica.

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

Važno je naglasiti da u Festivalu sudjeluju i obrazovne ustanove, čime se već od najmlađe dobi uči o blagodatima prirode te važnosti sporta i održavanja zdravlja. Tako će najmlađi otočani iz eko vrtića imati radionice izrade narukvica od prirodnih materijala s eteričnim uljima, učenici osnovne škole radit će Apoksiomenovu kremu za bolne mišiće, a srednjoškolci će saditi Aloe vera i lavandu u atriju škole. U wellnessima i kozmetičkim salonima koji sudjeluju, u ponudi su posebni prirodni tretmani i masaže.

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

>> Lošinj - Island of Vitality: prvi turistički vodič o zdravlju i wellnessu

Od sportskih aktivnosti u sklopu Festivala održavat će se aromatične avanturističke ture (planinarske, sportsko-rekreativne, pješačke, kajak), a posebno je važno istaknuti treće izdanje 4Island MTB stage race utrke, od 19. do 22. travnja, te Downhill Lošinj od 22. do 23. travnja 2017. - ovogodišnje četvrto izdanje brdsko biciklističkog spusta Downhill Lošinj održat će se ususret svjetskoj ekstremnoj biciklističkoj spust utrci World cup 2018. - Downhill Lošinj 2018. na kojoj se očekuje i do 10 tisuća posjetitelja.

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

Aromatično lošinjsko bilje znatno utječe na mikroklimu i kvalitetu otočnog aerosola te svojim eteričnim mirisima, bojama i oblicima povoljno djeluje na ljudsko zdravlje te štiti od sunčevog zračenja i hladnih vjetrova. Lošinjsko otočje idealno je za osobe s respiratornim problemima, osobito boravak u crnogoričnoj šumi koja se od davnina posebno preporučala plućnim bolesnicima. Čistoća mora i zraka, blaga lječilišna klima, bogat biljni pokrov i aromatični mirisi blagotvorno djeluju na organizam te ga čine zdravijim i sretnijim. Kao idealna destinacije prirodne aromaterapije, Lošinj je pogodan za bavljenje sportom tijekom cijele godine.

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

>> Lošinj - zdravlje na otoku vitalnosti

Projekt Festivala aromaterapije, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja započeli su 2013. godine edukacijama prvih aromaterapeuta na području Lošinja, nakon čega su u brojnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, kozmetičkim salonima, hotelima i obrazovnim ustanovama, održane i radionice aromaterapije. S obzirom na to da sudionici Festivala potječu s Cresa i Lošinja, projektu je dodijeljen naziv „Apsyrtides“, antički naziv Cresko-lošinjskog otočja.

Festival aromaterapije - svi miomirisi otoka Lošinja

Otvorenje Festivala aromaterapije Apsyrtides održat će se 8. travnja 2017. godine na Trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju, s početkom u 10,00 sati, kada će se održati i Lošinjski cvijet na kojem se trg pretvara u veliki cvjetni spektakl.

Više informacija i program potraži ovdje.

www.visitlosinj.hr

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.