Vijesti

Falkensteiner Punta Skala - još jedan triatlon za pamćenje

S više od 650 profesionalnih sportaša i amatera, četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima kraj Zadra premašio je sva očekivanja

Falkensteiner Punta Skala - još jedan triatlon za pamćenje

Glumica Ecija Ojdanić osvojila je zlato u utrci na deset kilometara, a novi državni prvaci u srednje dugom triatlonu su Sonja Škevin s vremenom od 4:31:33 i Andrej Vištica s odličnih 3:59:31. Već tradicionalni, najveći do sada, četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon koji se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ Grada Nina, postao je važno mjesto na sportskoj karti Hrvatske.

- Ovo mi je prva pobjeda u sportskom natjecanju u životu! Uvjeti su bili teški zbog velike vrućine, ali osjećam se odlično i ponosno, iako još nisam svjesna da sam osvojila prvo mjesto. Potpora obitelji mnogo mi znači kao i primjer koji sam dala svojoj djeci. Velika mi je želja iduće godine natjecati se u štafeti i već razmišljam o okupljanju svog tima i osvajanju 21 kilometra - kazala je Ecija Ojdanić.

Hrvatska Ironwoman Đurđica Orepić sa svojim klubom TK Pula u štafeti je vozila bicikl 90 kilometara, a osvojili su deveto mjesto. Današnjom utrkom pripremala se za Half Ironman Luxemburg na kojemu će se natjecati za dva tjedna. - Staza nije lagana, brdovita je i puno je uspona, ali je jednostavno predivna. Ipak je ovo triatlon i mora biti teško. Organizacija je, kao i uvijek, besprijekorna i zaista sam uživala u svakom trenutku - rekla je Đurđica.

U štafeti se natjecao i Mario Valentić otplivavši dionicu dugu 1900 metara. U njegovom timu bile su i TV voditeljica Ana Radišić i juniorska reprezentativka Hrvatske u biciklizmu Josipa Šintić. - Sportom se gradi pozitivan imidž, pa ponosno gledamo u budućnost, prema petom triatlonu za koji već imamo definiran i datum. Obljetnicu ćemo obilježiti, simbolično, 5.5. iduće godine - istaknuo je Georg Unterkircher, generalni menadžer Punta Skale.

Bogate nagrade osigurali su Falkensteiner te službeni sponzori Decathlon, SAUCONY Hrvatska i Polleo Sport.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.