Turistička ponuda

European Best Destinations - kako se plasirao Stari Grad na Hvaru?

Zahvaljujući snažnoj i srčanoj podršci, Stari Grad osvojio je 8. mjesto u velikoj konkurenciji svjetski poznatih gradova

European Best Destinations - kako se plasirao Stari Grad na Hvaru?

Osmo izdanje izbora za najbolju europsku destinaciju u organizaciji European Best Destinations - portala za promicanje turizma u Europi - završilo je s rekordnih gotovo pola milijuna glasova iz 174 zemlje. Zahvaljujući snažnoj i srčanoj podršci, Stari Grad osvojio je 8. mjesto u velikoj konkurenciji svjetski poznatih gradova poput Madrida, Londona, Pariza, Atene, Beča i Rima. Sveukupno se natjecalo čak 20 europskih gradova i velika je čast biti u top 10 odredišta koja se preporučuje posjetiti u 2017. godini.

S obzirom na ovaj rezultat, Stari Grad pridružit će se skupini gradova koji će tijekom 2017. godine biti promovirani milijunima turista kao jedno od najpopularnijih odredišta koja se preporučuje posjetiti. Prema procjeni European Best Destinations organizacije, porast turizma u najboljim odredištima je u prosjeku 15 %.

Za vrijeme glasanja sve su se društvene mreže užarile - tijekom ovih 20 dana glasanja Stari Grad je pratilo čak 5.000.000 ljudi te je skupio više od 50.000 likeova na objave, što je veliki uspjeh za Stari Grad, otok Hvar, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku. Ovaj finalni rezultat dao je veliki doprinos hrvatskom turizmu i pomogao da Europa vidi ljepote Starog Grada te njegove povijesne i kulturne znamenitosti.

Turistička zajednica Starog Grada želi svima uputiti veliku zahvalu za ogromnu podršku sa svih strana - od sugrađana i gostiju, do podrške medija i drugih turističkih zajednica te posebno Hrvatske turističke zajednice. Ovaj će rezultat zasigurno imati vrlo pozitivan učinak na turizam kako u Starom Gradu, tako i na cijelom Hvaru, a samim time i u Hrvatskoj općenito.


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.