Događanja

ESPA Congress 2019. održat će se u Termama Tuhelj

Godišnji kongres organizacije European SPA Association (ESPA) popratit će nove trendove i inovacije na polju zdravstvenog turizma

ESPA Congress 2019. održat će se u Termama Tuhelj

Hrvatska gospodarska komora poziva vas na ESPA Congress 2019., godišnji kongres organizacije European SPA Association (ESPA) koji će se održati 8.-10. svibnja u Termama Tuhelj.

ESPA kongres okupit će predstavnike 21 europske zemlje, održat će se edukacije, prezentirati novi trendovi, dodijeliti ESPA Innovation Awards. Program, detalji kongresa i prijava su dostupni na web stranici kongresa.

Suorganizator kongresa je Zajednica zdravstvenog turizma HGK, a partner HTZ.

Sudionici mogu izabrati jednodnevnu kotizaciju koja iznosi 130 € ili kotizaciju koja uključuje cjelokupan program ESPA kongresa po cijenu od 290 €.

Tijekom kongresa dodijelit će se nagrade „ESPA Innovation Awards“ za inovativnost pružatelja medicinskog wellnessa i spa hotela, vrlo bitne reference u zdravstvenom turizmu. Rok za prijavu je 30.4.2019.

Više o 6. ESPA Innovation Awards na www.espainnovationawards.eu

ESPA Congress 2019. održat će se u Termama Tuhelj

Potencijal zdravstvenog turizma

ESPA (European SPA Association) je krovna organizacija koja okuplja i lobira za 21 europsku državu-članicu, kao i klastere, regionalna udruženja i gradove toplice, institute za istraživanja i obrazovne ustanove.

HGK je član ESPA organizacije s obzirom na to da zdravstveni turizam ima veliki potencijal i može doprinijeti cjelogodišnjem turizmu, razvoju kontinentalnih regija i zapošljavanju lokalnog stanovništva.

Zajednica zdravstvenog turizma HGK vrlo je aktivna zajednica, koja usko surađuje s HTZ i nadležnim ministarstvima, predlaže nove aktivnosti, povezuje članice iz sve tri grane zdravstvenog turizma (medicinski, lječilišni i wellness segment).

Godišnji kongres se organizira u zemljama članicama, te nakon dvogodišnjeg lobiranja HGK, Hrvatska je izabrana kao domaćin ESPA kongresa u 2019. godini. Nakon ispitivanja interesa članica, ponuđene su tri lokacija, a povjerenstvo ESPA izabralo je Terme Tuhelj.

Za život obilježen blagostanjem

Kongres se održava pod sloganom „Secrets of life balance – a life full of well being“ jer će uz stručne teme biti i edukacije kako kroz prehranu, relaksaciju, uživanje u hobijima možemo prevenirati zdravstvene probleme, prije nego dođe do potrebe za rehabilitacijom koja je za sada najčešće korištena usluga lječilišnog turizma.

Lječilišne ustanove i usluge medicinskog wellnessa u mnogim europskim zemljama značajno doprinose ekonomiji zemlje i čine čak do 25% udjela ukupnih turističkih prihoda.

ESPA Congress 2019. održat će se u Termama Tuhelj

Istraživanja su pokazala da gosti zdravstvenog i lječilišnog turizma ostvaruju iznadprosječnu potrošnju (gosti medicinskog turizma u prosjeku 240 € dnevno, lječilišnog turizma oko 60 € dnevno, dok wellness gosti oko 150 € dnevno), borave duže od prosjeka te sve više traže da su smještajne usluge, kao i ponuda hrane i pića, na visokoj razini, medicinska njega brza i visoke kvalitete.

Lječilišne ustanove su pokretači gospodarskog razvoja regija, imaju multiplikativne učinke na ostale gospodarske grane, zapošljavaju lokalno stanovništvo i rade cijelu godinu.

ESPA kongres 2019. izvrsna je prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse iz razvijenih europskih lječilišnih regija, edukacije o poslovanju s tržištima van Europe, benchmarking analize i trendovi u ovom segmentu turizma. Sudionicima Kongresa također će biti organizirani izleti po lječilišnim ustanova obližnjih županija, što je prilika da se upoznaju s ponudom a i vide kontinentalni dio Hrvatske.

Više o programu konferencije i lokaciji održavanja na sljedećim linkovima:

www.espacongress2019.eu

www.europeanspas.eu
www.espainnovationawards.eu

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.