Turistička ponuda

Dubrovnik kakvog još niste doživjeli

Dubrovnik, biser Jadrana, nezaobilazna je ljetna destinacija - uz sve dobro poznate lokacije donosimo nekoliko mjesta i izleta koje ne smijete propustiti

Dubrovnik kakvog još niste doživjeli

Da je Dubrovnik top destinacija nije ništa nepoznato, no ovaj grad širi svoju ponudu iz dana u dan pa tako u Gradu mogu uživati doslovno svi, od avanturista do onih kojima je u cilju samo hedonizam. Uz sve dobro poznate lokacije donosimo nekoliko mjesta i izleta koje ne smijete propustiti, a kraj ljeta je idealno vrijeme za to.

Dobra zabava i najljepši pogled

Naravno da Dubrovnik nudi različite izlete, ali jeste li znali da na Srđu - mjestu odakle ćete vidjeti najljepši pogled na Dubrovnik - možete ići i na Buggy Safari Dubrovnik ture. Prvo luda vožnja, a potom uživanje u najljepšem pogledu, usudit ćemo se reći, na svijetu. Da je vožnja bagijem fantastična potvrdila je ovog ljeta i slavna Charliejeva anđelica Josephine Skriver koja je sa svojom obitelji uživala u Baggy Safari Sunset turi.

Dubrovnik kakvog još niste doživjeli

Ništa bez dobre hrane

Gastro ponuda u Dubrovniku također je sve različitija, no što god odlučili isprobati svakako posjetite barem jedno mjesto gdje ćete probati ono lokalno. Uz bezbroj mjesta teško je pronaći ono "pravo" gdje ćete u potpunosti uživati, zato smo odabrali dva.

Jedan od prijedloga jest Posat, fine dinning restoran s jednim od najposebnijih pogleda na grad. Možda ćete reći da je u Dubrovniku lako naći dobre poglede, i u pravu ste, ali ovaj je uistinu jedinstven. Uz pogled, uživat ćete u autorskim jelima poput sabljarke u marinadi s divljim narančama ili filetu bakalara u crnim maslinama. Djela su to vrhunskih ugostitelja koji Posat drže više od 10 godina stvarajući jedan od najistaknutijih restorana u Dubrovniku.

Dubrovnik kakvog još niste doživjeli

Drugo mjesto nalazi se u starom gradu, na lokaciji gdje nećete biti na mjestu gdje prolaze brojni gosti tražeći svoj kutak. Riječ je o restoranu Klarisa koje ima više nego zanimljivu povijest. Od sirotišta preko puškarnice do samostana, a danas i mjesta sa specijalitetima, kako ribljim tako i mesnim. Među brojnim zanimljivim jelima, možda je najbolje je krenuti od ribe i romba u škartocu kao specijaliteta kuće, a završiti s Dubrovačkom tortom od badema i ljute naranče poslužena sa bruštulanim bademima i arancinima.

Dubrovnik kakvog još niste doživjeli

Hedonizam na najjače

Sve što smo naveli već je hedonizam, ali kada ste u Dubrovniku dajte si oduška i ljestvicu podignete malo više. Svi ipak poželimo pobjeći negdje daleko zamišljajući osamu na moru. Kako bi baš sve hedonističke želje bile ostvarena, tu je Bowa koja se smjestila u uvalu na Šipanu do koje možete doći morskim putem.

Dubrovnik kakvog još niste doživjeli

Bilo da želite cabanu za društvo, ili ćete svratiti na ručak i kupati se na gotovo privatnoj plaži ili samo uživati u koktelima u lounge baru, sigurno je da ćete uživati na najjače i napuniti baterije za dalje. Koliko je ovo mjesto posebno jasno je na prvi pogled, a istome su samo ovo ljeto svjedočili i New York Times kao i slavni Vogue.

Kako bi stvarno uživali na ovim lokacijama i bili sigurni da vas vaše mjesto čeka pametno je iskoristiti mogućnost online rezervacija. Uštedjet ćete vrijeme, a vrlo često i novac.

Dubrovnik kakvog još niste doživjeli

Ako ipak želite istražiti i pronaći svoje lokacije možete iznajmiti brod i krenuti u istraživanje Elafita i svih uvala i špilja koje kriju okolni otoci i otočići, ili odabrati neke od brojnih izleta u okolici – na moru ili kopnu.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.