Zdravstveni turizam

Duboko dišite, na Lošinju ste

Jedinstven spoj klime, mora i vegetacije pozitivno djeluje na dišni sustav i opće zdravstveno stanje posjetitelja

Duboko dišite, na Lošinju ste

Pravog opuštanja nema bez pravog disanja. Disanje je bitan preduvjet psihofizičke opuštenosti i dubokog duševnoga mira, stoga je važno znati pravilno disati. Disanje koje koristi dijafragmu umjesto prsnih mišića opušta cijeli gornji dio tijela te dopušta plućima da se bolje ispune zrakom. Prema preporuci dr. Merrell, iskušajte sljedeću tehniku disanja - brojite do četiri tijekom svakog udaha, zadržite dah također odbrojavajući do četiri te lagano izdahnite s odbrojavanjem do broja pet.

Zahtjev za povratkom prirodnom, pravilnom i zdravom disanju ujedno je zahtjev za zdravim životom i prirodnom okruženju. A što je bolje od toga nego opuštanje na Lošinju uz miris soli i borova u zraku? Dobrobiti lošinjskog zraka prepoznate su još u 19. stoljeću kad se tamo odmarao nadvojvoda Karlo Stjepan Habsburg, zapovjednik austrougarske ratne mornarice. Otad je otok Lošinj omiljeni izbor brojnih ljudi žele poboljšati svoje zdravlje, a posebno se preporučuje osobama koje imaju problema s disanjem.

Blagotvorni učinci jedinstvenog spoja klime, vegetacije i morskih aerosola imaju pozitivne učinke na dišni sustav i zdravstvene probleme kao što su bronhitis, astma ili alergije. Tijekom svog odmora na Lošinju provedite što je moguće više vremena na otvorenom, i ne zaboravite disati!

 


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.