Wellness

Dubinska hidratacija krije tajnu savršene kože tijekom ljeta

Čista i zdrava koža preduvjet je za odlazak na plažu - pripremite je na izlaganje suncu pomoću hit tretmana Poliklinike Bagatin

Dubinska hidratacija krije tajnu savršene kože tijekom ljeta

Sunce vas čini sretnijima, poboljšava vaše opće stanje, podiže raspoloženje, jača vitalnost, obogaćuje vas vitaminima, omogućuje bolji san. Pored toga, sunce vam daje preplanuli ten koji pak daje dojam da ste zdraviji i vitkiji. No izloženost naše kože suncu, soli, vjetru i visokim temperaturama u ljetnim danima dovodi do njezine isušenosti i dehidracije. Nadalje, transepidermalno gubimo vlagu što uzrokuje nastanak prvih bora.

Stoga je potrebno dobro pripremiti kožu lica na ono što slijedi i vratiti vlagu u potkožje do najdubljih slojeva dermisa određenim tretmanima. U Poliklinici Bagatin jako je važan individualan pristup klijentima, što znači da svaki plan terapije lica započinje VISIA profesionalnom analizom kože lica. Ona doktorima i medicinskim kozmetolozima omogućava detaljnu analizu svakog detalja kože u dermisu i epidermisu. Lako se i detaljno prikazuju i analiziraju krvožilne promjene, pigmentne promjene, posljedice UV oštećenja, širina i stanje pora, prisutnost porfirogenih bakterija te smještaj i dubina bora. Nakon toga se definira odgovarajući tretman ili kombinacija tretmana namijenjenih hidrataciji kože iz bogate ponude Poliklinike Bagatin.

Dubinska hidratacija krije tajnu savršene kože tijekom ljeta

Kad je pak riječ o dermokozmetici, tada znamo da je riječ o proizvodima s visokim udjelom aktivnih sastojaka. Faktor 20 znači 95 % zaštite, 30 je 97 %, a faktor 50 predstavlja 98 % zaštite. Uvijek je dobro ostaviti i koži dio brige da nas zaštiti, ali je važno znati koji smo tip kože, kako naša koža reagira na sunce i koliko nas doista može zaštititi.

Dubinska hidratacija krije tajnu savršene kože tijekom ljeta

>> Najpopularniji anti-age tretmani Poliklinike Bagatin

Intenzivna hidratacija

Čista, zdrava koža preduvjet je za odlazak na plažu. Zato obavezno 10 do 15 dana prije odlaska na godišnji odmor očistite kožu i pripremite je za izlaganje suncu, vjetru i morskoj soli. Prvi korak Reviderm Rebalance tretmana je Skin Peeler mikrodermoabrazija koja će savršeno osvježiti i regenerirati zrelu kožu, umanjiti bore te joj vratiti zdrav i njegovan izgled. Nakon toga slijede enizmatski piling te ugodna masaža.

Dubinska hidratacija krije tajnu savršene kože tijekom ljeta

Tretman je namijenjen intenzivnoj hidratizaciji koja dovodi kožu u ravnotežu brzo i dugotrajno. Ugodnom masažom tretiraju se koža lica, vrata i dekoltea. Detoksicirajući efekt uklanja nečistoće, smiruje se upaljena koža te se djeluje protuupalno na osjetljivu kožu, dok nadražena i gruba koža dobiva baršunasti ten. Vaša koža je hidratizirana i spremna za izlaganje suncu, naravno, uz obavezno korištenje zaštitnog faktora.

Bez nastanka hiperpigmentacija

Budući da naša tvornica melanocita u potkožju ubrzano isporučuje melanin kada ga na to potakne sunce, važno je prije izlaganja suncu, pomoću određenih proizvoda koje koristimo, zaustaviti samu proizvodnju, distribuciju te isporuku hiperpigmentacijskih mrlja na površinu kože.

Dubinska hidratacija krije tajnu savršene kože tijekom ljeta

Prvi korak je nanošenje SpotEx koncentrata kao baze, a zatim se nanosi proizvod sa zaštitnim faktorom te na taj način sprečava nastanak novih mrlja. Ako ih već imate od ranije, nakon ljeta možete krenuti s tretmanima mikrodermoabrazije, Dermapena i laserskog uklanjanja hiperpigmentacije čime će se ujednačiti ten. Sve to napravit će se nakon što se kožu detaljno pregleda pomoću Visie, profesionalne analize kože lica te odredi njezino trenutno stanje i stupanj oštećenja.

Dermalni fileri za kvalitetu kože

Velika je novost u svijetu dermalnih filera novi filer Volite koji je prvenstveno namijenjen povećanju kvalitete kože. Najčešće pitanje u vezi Volite preparata je upravo to – što se misli pod 'kvalitetom kože'? Globalna istraživanja pokazuju da kvaliteta kože zaokuplja sve veći broj žena. 56% žena smatra da izgled kože itekako doprinosi njihovoj lijepoj vanjštini i s tim pojmom povezuju epitete 'sjajna, svježa i blistava'. Dobra kvaliteta kože sugerira zdrav i njegovan izgled, osjećaj blagostanja, a sve to rezultira psihičkom ravnotežom i osjećajem sreće.

Dubinska hidratacija krije tajnu savršene kože tijekom ljeta

Svojstva Volite preparata poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, a također pospješuju i njezinu glatkoću. Uz ublažavanje bora na licu, filer Volite donosi svojevrsnu revoluciju jer je prvi kojim se mogu pomladiti i ruke te područje vrata i dekoltea. Za ljetne je mjesece idealan jer je koža nakon aplikacije svježa, blistava, mekana, podatna i elastična. I nije potrebno nanošenje pretjeranog make-upa da bi se zablistalo u toplim, večernjim, ljetnim izlascima.

>> Poliklinika Bagatin najbolja je dermatološka klinika u Europi

Botoksom protiv znojenja

Pretjerano znojenje (hiperhidroza) najviše dolazi do izražaja na području pazuha, dlanova i stopala, s naglaskom na ljetni period u godini. Ljude s ovim problemom ne muči samo znojna odjeća i mokre ruke, već i iritacija kože te društvena nelagoda. Agencija za hranu i lijekove je 2004. godine odobrila uporabu botoksa u liječenju hiperhidroze, a tretman se u Poliklinici Bagatin rabi u svrhu sprječavanja pretjeranog znojenja pazuha. Ubrizgavanjem botoksa u kožu utječe se na putovanje signala između završetaka živaca i žlijezda znojnica u koži, djeluje poput prepreke zbog čega žlijezde znojnice ostaju neaktivne.

U zdravstvenom smislu ne postoji niti jedna štetna posljedica. Štoviše, iskustva pokazuju da je botoks uistinu spas za ljude koji se pretjerano znoje. S obzirom da nam se bliže ljetne vrućine, sada je idealno vrijeme za dolazak na tretman.

www.poliklinikabagatin.hr

 


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.