Zdravstveni turizam

Dr. Zdenko Trampuš, DDS objašnjava: Koje su prednosti dentalnih implantata?

Zaboravite na neudobne i neprivlačne proteze kad ima toliko dobrih razloga zašto odabrati dentalne implantate

Ako ste ikada nosili protezu, onda poznajete olakšanje koje slijedi kada je zamijenite implantatima koji vam pristaju kao vaši prirodni zube. Umjesto nelagode uzrokovane nestabilnošću, žuljanjem i nedostatkom estetske privlačnosti proteze, dentalni implantati nenadmašan su stomatološki postupak rješavanja bezubosti.

O brojnim prednostima stomatoloških implantata razgovarali smo s dr. Zdenkom Trampušem iz Ortoimplant Dental Spa. U Hrvatskoj je dr. Trampuš poznat po neprestanoj potrazi te predstavljanju i uvođenju najsuvremenijih stomatoloških tehnologija i metoda u stomatološku praksu. Dr. Trampuš prvi u Hrvatsku donosi i najnapredniju metodu rješavanja bezubosti kod osoba koje u gornjoj čeljusti imaju potpuni nedostatak kosti – Zygoma-All-On-4.

Zahvaljujući All-On-4 i Zygoma All-On-4 metodi ugradnje četiri implantata u zigomatičnu kost čeljusti, više ne postoji prepreka za implantate niti kod onih bezubih osoba kod kojih je došlo do potpunog nestanka kosti čeljusti. Softverski navođena ugradnja najkvalitetnijih zubnih implantata na tržištu, prema najsuvremenijem terapijskom konceptu, čini tretman brzim i bezbolnim, bez rezanja, oteklina ili boli. U roku dva sata pacijentu se ugrađuje prototip zuba kao privremeno rješenje dok se trajno rješenje ugrađuje za dva i pol mjeseca. Rezultat je fiksni protetski rad koji se, svojim izgledom, ne razlikuje od vaših prirodnih zubi.

>> Dr. Zdenko Trampuš, DDS: Zygoma mijenja lice implantologije 

Prednosti dentalnih implantata su velike, a ovih nekoliko dobrih razloga uvjerit će vas zašto odabrati implantate.

Pomladite svoje lice


Zubi pružaju licu strukturu. Odmah ćete prepoznati nekoga bez zuba - njihova su usta i obrazi upali, što se mijenja čim stave svoje proteze na mjesto. Zubni implantati brišu s vašeg lica i nekoliko godina, osiguravajući strukturu koju vaše lice treba i dajući mu mladenački izgled. Budući da pristaju kao pravi zubi, implantati eliminiraju nelagodu i žuljanje koje prati proteze.

Poboljšajte svoj govor i samopouzdanje

Još važnije, zubni implantati mogu promijeniti način na koji se vidite i osjećate. Neki ljudi izbjegavaju gledati sugovornika u oči jer se srame svojih loših zuba. Usto mogu imati problema s komunikacijom zbog svoje sklonosti da razgovaraju s čeljustima djelomično zatvorenim. Obično se ne smiješe ili pokušavaju prekriti svoj osmijeh u nastojanju da sakriju nedostatak zubi.

Ponovno uživajte u svojoj omiljenoj hrani


Možete ponovno jesti hranu koja vam je donedavno bila izvan dosega zbog nedostatka zubi ili neudobnih proteza. S dentalnim implantatima sada možete jesti hranu bez bolova i ozljeda desni.

Zaštitite preostale zdrave zube

Ugrađivanje dentalnih implantata smanjuje mogućnost oštećenja okolnih zuba.
 
>> Dentalni turizam: Low cost obično znači i Low quality

Stimulirajte rast kosti


Prirodni korijen zuba i zub tvore cjelinu koja je usidrena u čeljusti. Kada je zub uklonjen (zajedno s korijenom), čeljust odjednom nema ništa za podupirati i počinje se smanjivati na mjestu gdje nedostaje zub.

Nema oštećenja okolnih zubi


Zdravi zubi oko praznine nedostajućeg zuba moraju biti pripremljeni za postavljanje mosta ili krune. Obično zdravi zubi mogu biti oštećeni u tom procesu. U mnogim slučajevima, oni moraju biti izrezani ili izbrušeni kako bi se smanjila njihova veličina, a to skraćuje njihov vijek trajanja. U slučaju zubnih implantata, nije potrebna takva priprema - tretira se samo praznina na mjestu gdje nedostaje zub, što zub znači da su vaši prirodni zdravi zubi na sigurnom.

Poboljšajte svoje oralno zdravlje i dentalnu higijenu

Za zubne implantate lako je brinuti. Oni zahtijevaju jednaki tretman kao i vaši prirodni zubi - četkica i zubni konac, ujutro i navečer. Tako dugo dok koristite kvalitetnu pastu za zube i obavljate redovite stomatološke preglede, vaši implantati mogu trajati cijeli život.

>> Zdravstveni turizam AZ: Ortoimplant Dental Spa 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.