Vijesti

Delicije slastičarske zvijezde Gianluce Fusta u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra

Jedan od najboljih svjetskih slastičara Gianluca Fusto gostovao je na gastro-događaju u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra

Delicije slastičarske zvijezde Gianluce Fusta u  lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra

U nagrađivanom a la carte restoranu Alfred Keller lošinjskog Boutique Hotela Alhambra priređen je poseban gastronomski doživljaj u obliku večere s najboljim autohtonim delicijama Lošinja te renomiranim talijanskim slasticama koje su pripremali glavni chef restorana Melkior Bašić i poznati slastičar-vizionar Gianluca Fusto.

U kulinarskim specijalitetima i slatkim delicijama uživali su svi okupljeni, a posebnu pozornost privlačili su gosti koji su za ovu prigodu doputovali iz Italije – talijanska gastro-blogerica i televizijsko lice emisije Cuochi e Fiamme Chiara Maci te urednica magazina Glamour Italy i modna influencerica Christina Musacchio.

Slastičarska zvijezda večeri bio je vrhunski talijanski slastičar Gianluca Fusto, čiji je profesionalni put prožet brojnim uspjesima i stalnim učenjem od najvećih majstora slastičarskog zanata, poput Aima Moronia, Enrica Parassinasa, Valrhona, Yanna Duytscha i Frédérica Baua. On je zajedno s glavnim chefom Melkiorom Bašićem za brojne uzvanike pripremio kreativni meni koji je obuhvatio carpaccio od dimljene jadranske ribe, krem juhu od cikle s dehidriranim pršutom, janjeća rebra od creske janjetine na green eggu u vlastitom soku te autorske slastice pod nazivom Passione Lussino i Aromatic Garden.

Delicije slastičarske zvijezde Gianluce Fusta u  lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra

Chef Melkior Bašić i slastičar Gianluca Fusto već su ranije imali priliku surađivati na eno-gastro događaju održanom u Milanu krajem ožujka ove godine kada su, uz autohtone lošinjske specijalitete, pred okupljenim talijanskim trendseterima predstavljene bogate slastice spravljene od lošinjskih namirnica koje je Fusto uspješno sljubio s hrvatskim vinima Benvenuti.

Prestižni a la carte restoran Alfred Keller, zbog jedinstvene ponude i prepoznatljivog segmenta visoke kuhinje, prepoznao je i renomirani francuski vodič za restorane Gault et Millau, koji ga je uvrstio na listu najboljih restorana za 2017. dodijelivši mu dvije kuharske kapice te čak 15 bodova. Stoga se upravo Alfred Keller istaknuo kao najbolje mjesto za održavanje ovakvog gastronomskog spektakla.

Boutique Hotel Alhambra dio je hotelskog brenda Lošinj Hotels&Villas tvrtke Jadranka hoteli, pod kojim djeluje šest hotela i restorana te vile i apartmani smješteni na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja. Osim po usko specijaliziranoj ponudi i jedinstvenom sustavu nabave svježih namirnica s eko-certifikatima iz klastera koji okuplja više od 60 hrvatskih OPG-ova, za Alhambru je već vrlo dobro poznat i jedinstveni koncept enoloških masterclassova na kojima se predstavljaju renomirane vinske etikete. Samo ove godine predstavljene su tri najistaknutije vinarije s područja Plešivice te glasovita Château Mouton Rothschild vina, dok će 30. lipnja biti premijerno predstavljena toskanska vinarija Tenuta di Biserno.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.