Zdravstveni turizam

Daruvarske toplice - snaga ljekovite vode za odmor duše i tijela

Ljekovitost termalnih izvora Daruvarskih toplica, poznavali su i stari Rimljani - od tada pa sve do danas, taj čudesni dar prirode vraća zdravlje i vitalnost

Daruvarske toplice - snaga ljekovite vode za odmor duše i tijela

Kada posjetite Daruvarske Toplice, uvjerit ćete se zašto su stari Rimljani s razlogom ovo kupališno lječilište jednostavno obožavali i nazvali ga mjestom po mjeri čovjeka, koje liječi tijelo i dušu. Brojni izvori ljekovite termalne vode, nalazišta ljekovitog mineralnog blata, očuvane povijesne građevine i prekrasni povijesni pejzažni parkovi, kao i prirodne ljepote, brojni sportsko rekreacijski, wellness-spa i medicinski sadržaji, čine Daruvarske toplice i danas upravo savršenim mjestom za liječenje, odmor i rehabilitaciju.

>> Daruvarske toplice - specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju

Daruvarske toplice - specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju

Pomoć u liječenju neplodnosti

Uz primjenu termalne vode i mineralnog blata (fango), vrhunski tim liječnika specijalista i fizioterapeuta, te suvremenu opremu, u Daruvarskim toplicama uspješno se provode liječenja reumatskih bolesti - upalnog reumatizma, degenerativnih bolesti kralješnice i velikih zglobova, zatim medicinska rehabilitacija nakon operacija, povreda i lomova ekstremiteta te liječenje i rehabilitacija sportskih ozljeda. Tretmani termalnom vodom i mineralnim blatom pokazali su se i kao korisna pomoć u liječenu neplodnosti te odlična osnova zdravstvenog wellnessa i spa programa. Općenito, u snazi ljekovite termalne vode za tijelo i netaknutoj prirodi za dušu, pronaći ćete mir, osloboditi se stresa, osnažiti se i pripremiti za povratak u svakodnevicu.

Daruvarske toplice - snaga ljekovite vode za odmor duše i tijela

U najljepšem perivoju Daruvara


Ugodan smještaj pronaći ćete u lječilišnom hotelu Termal i depandansi Villa Arcadia, koji su smješteni u najljepšem dijelu pejzažnog perivoja, na samo nekoliko minuta šetnje do centra grada Daruvara. Okružuje ih Julijev park, jedan od najstarijih zaštićenih parkova u Hrvatskoj, s prekrasnim povijesnim građevinama, kaptiranim izvorima ljekovite termalne vode, park šumom i uređenim šetnicama koje su idealne za duge šetnje. Uz Arcadiju je i depandansa s 12 ekskluzivnih apartmana, povezana s baroknim restoranom Terasa, koji se godinama zaredom nalazi na listi 100 najboljih restorana Hrvatske. Ukratko, medicinski tretman, te spa i wellness programe, možete računati i na vrhunsku gastronomsku ponudu.

Daruvarske toplice - snaga ljekovite vode za odmor duše i tijela

Ljekovita termalna voda


U okviru hotela Termal nalaze se zatvoreni i otvoreni bazeni s ljekovitom termalnom vodom, vrhunskim fitness centrom, wellness-spa centrom u kojem se nalazi finska i infracrvena sauna, parna kupelj, jacuzzi, zona za njegu lica i tijela i solarij, pa svatko može pronaći uslugu koja mu odgovara. Mineralna voda Daruvarskih toplica i ljekovito blato (fango) pomažu kod liječenja reumatskih bolesti, rehabilitacije nakon operacija, povreda i lomova ekstremiteta te liječenja i rehabilitacije sportskih ozljeda. U sklopu kompleksa su i sportska dvorana, teniski tereni, tereni za minigolf, paintball tereni, viseća kuglana, te 3 opremljene dvorane za održavanje poslovnih skupova. Tako Daruvarske toplice mogu biti i idealno mjesto za održavanje team buildinga.

>> Daruvarske toplice – ljekovita oaza na izvorima zdravlja

Daruvarske toplice - snaga ljekovite vode za odmor duše i tijela

Povijesne znamenitosti

Osim rehabilitacije, relaksacije i rekreacije, u Daruvaru možete uživati i u brojnim kulturno-povijesnim znamenitostima, među kojima su Antunova kupka iz 1772. godine, Centralno blatno kupalište iz 1909., Vila Arcadia iz 1870., Švicarska vila iz 1860., te dvorac grofa Jankovića, iz 1777.godine, ispred kojega raste jedno od najstarijih stabala Ginko Bilobe u svijetu, iznimne ljepote i velike vrijednosti. Dok šetate kroz povijest, ubacite novčić za sreću u „Ivanovo vrelo“, najveći kaptirani izvor ljekovite termalne vode ili prošetajte Poučnom stazom Rimske park šume, do izvora ljubavi „Julis Brum.

www.daruvarske-toplice.hr

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.