Zdravstveni turizam

Dani otvorenih vrata Poliklinike Akromion u Zagrebu

Povodom Međunarodnog dana fizikalne terapije, Poliklinika Akromion otvara svoja vrata svim posjetiteljima

Dani otvorenih vrata Poliklinike Akromion u Zagrebu

Zagrebačka Poliklinika Akromion na adresi Vrbanićeva 26, u petak 9. rujna otvara svoja vrata od 15 do 17 sati. Fizioterapeuti iz Akromiona pacijentima će biti na raspolaganju za savjete, analizu stanja, konzultacije, a pacijenti će moći ispuniti upitnik čije će rezultate dobiti na kućnu adresu.

U procesu starenja mogu se pojaviti poteškoće u kretanju i time kroz savjete i posebno dizajnirane programe za vježbanje, fizioterapeuti pomažu da se prevenira razvijanje kroničnih stanja i pomažu da se svladaju fizička ograničenja. Također, fizioterapeuti pomažu pacijentima da se bolje nose s boli kako bi bili što pokretljiviji, a sustavno osmišljeni i prilagođeni programi vježbanja često su ključni za promociju očuvanja samostalnosti kod starije populacije.

Sam moto Međunarodnog dana fizikalne terapije „Dodajte život godinama“ temelji se na izvješću Svjetske zdravstvene organizacije o starenju i zdravlju, ali i brojnim drugim izvješćima koja ukazuju na značajni doprinos fizikalne terapije zdravom starenju.

Održavajući ljude aktivnima i samostalnima što je duže moguće, fizikalna terapija može smanjiti troškove zdravstvene skrbi i omogućiti bolju kvalitetu života. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, rizik od razvijanja ograničenja u kretanju 50 posto je manji za ljude koji su fizički aktivni.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 01 644 5820.

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.