Vijesti

Dani hrvatskog turizma završili dodjelom nagrada

Pobjednikom večeri smatra se grad Split koji je odnio nagrade u tri kategorije

Dani hrvatskog turizma završili dodjelom nagrada

Na Danima hrvatskog turizma održanima u Poreču dodijeljene su nagrade najboljim pojedincima, predstavnicima turističke industrije i destinacijama. Pobjednikom večeri ispao je grad Split koji je odnio nagrade u nekoliko kategorija. Tako je Split proglašen najboljom city break destinacijom, Splitska rivijera dobila je nagradu u kategoriji Hrvatska 365 za produljenje sezone, a festival Ultra Europe proglašen je turističkim događajem godine.

Za dodjelu nagrada zaduženi su bili Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Osim Splita, među dobitnicima još su se našli Rovinj, koji je proglašen najuspješnijom destinacijom za ljetni odmorišni turizam, te rovinjski hotel Monte Mulini kao najbolji luksuzni hotel. U kategoriji ruralnog turizma najuspješnijom destinacijom proglašeno je Etno selo Karanac, Opatija je dobila nagradu kao najbolja destinacija za zdravstveni turizam, a Bol je proglašen najuspješnijom autentičnom destinacijom u kategoriji malo misto.

Nagrađeni su i inovativni turistički projekti, kao što je slučaj s mobilnom aplikacijom "Zagreb be there”, Muzej antičkog stakla u Zadru kao najbolja kulturna atrakcija te aquapark Istralandia u kategoriji rekreacije i zabave. Zaslužene su nagrade dobili i najbolji hoteli, ukupno njih šest u različitim kategorijama, zatim najbolji hostel (Forum Zadar) te najbolji obiteljski hotel (Vuglec breg). Usto su nagrađeni i drugi turistički sadržaji kao što su najbolji kamp, plaža, marina i uspješni turistički djelatnici. Nema sumnje da zasluge za uspješnu turističku sezonu 2015. godine leže upravo u vrhunskoj ponudi svih nagrađenih i nominiranih.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.