Turistička ponuda

Dani hrvatskog turizma: Hrvatska mora živjeti turizam kroz sve četiri sezone

Ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da je intencija ministarstva na otvaranju turističkih potencijala kontinentalne Hrvatske gdje se itekako stavlja važnost na osnaživanje zdravstvenog turizma

Dani hrvatskog turizma: Hrvatska mora živjeti turizam kroz sve četiri sezone
Tradicionalni godišnji skup turističkih djelatnika Dani hrvatskog turizma (DHT) počeo je u srijedu 26. listopada u Bolu na Braču. Na ceremoniji otvorenja u Bluesun Hotelu Elaphusa uručen je prvi niz godišnjih hrvatskih turističkih nagrada. Druge večeri manifestacije, 27.10., dodijeljene su nagrade za najbolje od najboljih u turizmu koje su uručili ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher
 
U svom govoru, ministar turizma Gari Cappelli, naglasio je da je intencija ministarstva na otvaranju turističkih potencijala Hrvatske gdje se itekako stavlja važnost na osnaživanje zdravstvenog i kontinentalnog turizma.
 
- Nas u ministarstvu itekako interesira što se dešava sa zdravstvenim turizmom. To je jedna od krucijalnih stvari kojom želimo proširiti, tj. produžiti turističku sezonu na kontinentu. Cilj nam je da do 2020. godine manje brojimo noćenja te da dostignemo financijski cilj od petnaest milijardi eura. Hrvatski turizam ima sve što je potrebno da dođemo do tog našeg krajnjeg cilja - rekao je ministar turizma Gari Cappelli.
 
Mali Lošinj - Najuspješnija destinacija turizma zdravlja
 
U kategoriji Destinacija godine, u potkategoriji Najuspješnija destinacija ruralnog turizma, prvo mjesto pripalo je općini Konavle. Najuspješnija destinacija turizma zdravlja jest grad Mali Lošinj. Titula najuspješnije City Break destinacije pripala je gradu Dubrovniku, dok naslov Autentične primorske destinacije „Malo misto“ krasi grad Komižu. Najuspješnijom destinacijom za ljetni odmorišni turizam proglašen je grad Poreč.
 
Nagradu za održivi turizam dobila je Kuća u prirodi iz Zlatne Grede, a odmah nakon nje na popisu najboljih smjestili su se hotel Park iz Splita te Maslinarska zadruga iz Luna. U kategoriji Atrakcija godine, naslov Plaže godine, prirodna atrakcija godine osvojila je plaža Banj iz Šibenika, a u potkategoriji Rekreacija i zabava prvo mjesto pripalo je Vodenom parku Aquae Vivae iz Krapinskih Toplica. Ova prestižna titula, koju su za svoju prvu nominaciju na Danima hrvatskog turizma osvojile toplice Aquae Vivae, kao i najveći broj nominacija koji je stigao iz ovoga kraja, potvrdile su još jednom Krapinsko-zagorsku županiju kao vodeću u turizmu kontinentalne Hrvatske. Svoje je zadovoljstvo time izrazio i župan Željko Kolar.  
 
Za spa lječilište godine proglašena je opatijska Thalassoterapija, a nominirane su i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske Toplice i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. 
 
Dani hrvatskog turizma: Hrvatska mora živjeti turizam kroz sve četiri sezone
 
Grand hotel Elaphusa, Bol na Braču
 
Nagrada HGK 20. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku u kategoriji Poslovni hotel dodijeljena je hotelu Park iz Splita, najboljim Kongresnim hotelom proglašen je Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel uz Dubrovnika. U kategoriji Odmorišni hotel s pet zvjezdica ovogodišnji Cvijet pripao je Hotelu Dubrovnik Palace iz Dubrovnika te u kategoriji Odmorišni hotel s četiri zvjezdice Hotelu Neptun isto iz Dubrovnika, dok je Bluesun Hotel Soline iz Brela proglašen najboljim Odmorišnim hotelom s tri zvjezdice.
 
Dubrovnik - Šampion hrvatskog turizma
 
Turistički cvijet u kategoriji Wellness hotel dobio je Valamar Dubrovnik President Hotel iz Dubrovnika, dok je The Pucić Palace iz istog grada dobio titulu Najboljeg Malog i prijateljskog hotela, a Villa Dubrovnik titulu Jedinstvenog luksuznog hotela te prestižni naslov Luksuznog hotela.
 
Titula Hostela godine pripala je Boutique hostelu Forum iz Zadra. Posebno priznanje za doprinos akciji Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku dobio je legendarni novinar Đuro Tomljenović.
 
Laureati Topa 10 hrvatskog turizma su: grad Dubrovnik koji je Šampion hrvatskog turizma, Selimir Ognjenović koji je dobio Hrvatsku turističku nagradu za životno djelo, manifestacija Advent u Zagrebu koja je proglašena Turističkim događajem godine, Tvrđava Barone iz Šibenika koju krasi naslov Kulturna atrakcija godine, Projekt Apoksiomen na otoku vitalnosti koji je proglašen Inovacijom godine, Villa Dubrovnik iz Dubrovnika proglašena je Hotelom godine.
 
Nautički kamp Valalta iz Rovinja dobio je naslov Kampa godine, Restoran Bevanda iz Opatije dobio je titulu Restorana godine, Marina Frapa iz Rogoznice proglašena je Marinom godine te je Katarina line iz Opatije proglašena DMK putničkom agencijom godine.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.