Turistička ponuda

Daj svoj glas za Stari Grad!

Glasanje je otvoreno: Stari Grad na Hvaru bori se za najbolju europsku destinaciju 2017. godine

Daj svoj glas za Stari Grad!

Službeno je započelo glasanje za odabir najbolje europske destinacije za 2017. godinu. U sklopu organizacije European Best Destinations, Stari Grad će predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu. Ove godine, Stari Grad našao se u društvu nekih od najpoznatijih europskih gradova poput Pariza, San Sebastiana, Amsterdama, Praga i Atene.

Glasanje je otvoreno od 20. siječnja do 10. veljače. U tom periodu možete dati svoj glas i izabrati naš mali dalmatinski raj za najbolju europsku destinaciju za 2017 godinu!

>>Na ovom linku možeš glasovati za Stari Grad na Hvaru 

Što Stari Grad čini posebnim?

Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je u proteklih 2400 godina od svojeg osnutka razvio jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja.
Ljepotu Starog Grada čine njegova mediteranska priroda, čisto more, opušteni otočki život, karakteristične popločane uske uličice i crkve koje odolijevaju stoljećima.

Povijesna i UNESCO baština

UNESCO je 2008. godine prepoznao kulturnu važnost stare gradske jezgre Starog Grada i Starogradskog polja koji su uvršteni na njegovu listu svjetske kulturne baštine.
U Starom Gradu nalaze se i ostali povijesni ostatci od velike važnosti – od Dominikanskog samostana sa najstarijim natpisima pronađenim na tlu Hrvatske pisanim grčkim jezikom do Tvrdlja Petra Hektorovića koji na sebi nosi prvi hrvatski natpis u kamenu pisan latinicom te se, zbog svojih brojnih natpisa, smatra vrstom kamene knjige.

Daj svoj glas za Stari Grad!

Turistička ponuda

Prekrasna, čista priroda, užitci modernog odmora i povijest grada isprepliću se u jedinstveno iskustvo. Sam starogradski zaljev broji više od 40 pješčanih, šljunčanih i stjenovitih prirodnih uvala i uvalica. Ljubitelji aktivnog odmora pronaći će se u vožnji biciklističkim stazama na širem području Staroga Grada te u istraživanju ljepota jadranskog podmorja kroz ronilačke pothvate.

Proslava obljetnice

U rujnu 2016., u Starom Gradu, održala se proslava 2400. godišnjice osnutka Starog Grada. Pored znanstvenog skupa, održao se i festival mora i mornara Dani u vali, spreko 30 tradicijskih brodova, te niz koncerata, izložbi, predavanja i sajam domaćih proizvoda. Proslavu obljetnice svojim prisustvom uvećala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Za Stari Grad glasuj na : http://vote.ebdest.in!

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.